Nova ponuda na Luštici

Nastavlja se unapređenje i promocija nove zajedničke turističke ponude Tivta i Herceg Novog

12648 pregleda 101 reakcija 0 komentar(a)
Panoramski put na Luštici, Foto: Siniša Luković
Panoramski put na Luštici, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi nastaviće sa aktivnostima na daljem unapređenju i promociji projekta razvoja panoramskog puta na poluostrvu Luštica koji su dvije bokeljske TO pokrenule prije dvije godine, kao novu zajedničku turističku ponudu dva grada, pod nazivom “Život je na Luštici”.

Cilj projekta je uvezivanje cjelokupne ponude poluostrva Luštca u jedinstveni turistički proizvod, udruživanjem turizma, poljoprivrede, kulturne baštine i ponude za aktivni odmor.

Panoramska ruta “Život na Luštici” je kružni put oko Luštice dužine skoro 40 kilometara koji prolazi kroz brojna živopisna mjesta poluostrva. Tokom putovanja, pored prekrasnog pogleda duž cijele rute, posjetici mogu da obiđu brojna ruralna područja, poljoprivredna gazdinstva koja nude tradicionalne lokalne specijalitete, da uživaju u pješačkim i biciklističkim stazama u izuzetno očuvanoj prirodi, te posjete brojne lokalne kulturno-istorijske spomenike i druga mjesta od interesa za turiste na poluostrvu koga administrativno dijele opštine Herceg Novi i Tivat.

U prvoj fazi projekta do sada je urađena turističko-informativna mapa područja koje pokriva panoramska ruta “Život je na Luštici” na našem, engleskom, ruskom i njemačkom jeziku. Prošle godine završena je i izrada audio vodiča na ova četiri jezika, a vodič je postavljen na aplikaciji izi.travel.

U međuvremenu je završena i izrada projektne dokumentacije za postavljanje turističke signalizacije projekta “Život je na Luštici” i dobijene sve saglasnosti nadležnih organa za markiranje te rute, sa čime će se početi uskoro, odmah nakon izbora izvođača radova.

Među aktivnostima koje su ove godine planirane na daljoj promociji ovog novog turističkog proizvoda dvije bokeljske opštine je i panoranmsko snimanje dijela trase na Luštici dronom, te izrada posebne internet prezentacije poluostrva i njegovih prirodnih, kulturno-istorijskih i turističkih atrakcija. Iz TO Tivat su najavili da će u saradnji sa TO Herceg Novi nastaviti i sa uređenjem dodatnih pješačko-planinarskih staza na poluostrvu, a slijedi i izrada projektne dokumentacije i pribavljanje dozvola za izgradnju novog vidikovca na području Krtola, kao dijela panoramskog puta “Život je na Luštici”.

Bonus video: