Pljevlja: Raspisan javni poziv za dodjelu nagrade "Dragana Loncović" za najbolju medicinsku sestru

Nagrada je ustanovljena nedavno u znak sjećanja na Draganu Loncović koja je bila prva žrtva pandemije koronavirusa među medcinskim sestrama u pljevaljskoj bolnici

3502 pregleda 0 komentar(a)
Opšta boljnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Opšta boljnica u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Sekretarijat za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja raspisao je javni poziv za dodjelu nagrade “Dragana Loncović”, koja će se po prvi put ove godine dodijeliti najboljoj medicinskoj sestri u Pljevljima.

Nagrada je ustanovljena nedavno u znak sjećanja na Draganu Loncović koja je bila prva žrtva pandemije koronavirusa među medcinskim sestrama u pljevaljskoj bolnici.

Radila je u kovid ambulanti a preminula je 16. avgusta 2020. u 36 godini.

Nagrada će dodjeliti 12. maja povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, “kao izraz priznanja za izuzetan uspjeh i rezultate ostvarene u razvoju i unašređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije”.

Nagrada se sasoji od plakete i novčanog iznosa u visini od pet obračunskih vrijednosti koeficijenta u bruto iznosu.

Predloge za najbolju medicinsku sestru mogu podnijeti građani, preduzeća i ustanove, nevladine organizacije i udruženja na teritoriji opštine Pljevlja, udruženja medicinskih sestra na teritoriji opštine Pljevlja, Sindikat Opšte bolnice Pljevlja i Sindikat Doma zdravlja Pljevlja.

Predlogom mogu biti predložene medicinske sestre zaposlene u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Pljevlja, obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Pljevlja, u JU „Domu starih Pljevlja“, JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja.

Predložene medicinske sestre moraju imati radno iskustvo od najmanje deset godina u sestrinskoj profesiji, da je radno aktivna, i da je svojim profesionalnim angažmanom dala značajan doprinos razvoju i afirmaciji sestrinske profesije u opštini Pljevlja.

Nagrada se isplaćuje u visini od pet obračunskih vrijednosti koeficijenta u bruto iznosu.

Predlozi za nagradu mogu se dostavljati od 5. Februara do prvog aprila.

Komisija će nakon razmatranja predloga podnijeti predsjedniku opštine obrazloženi Predlog odluke o dodjeli nagrade.

Bonus video: