Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Rajka Cerovića: Do kraja života ostao je posvećen svojoj profesiji

"Rajko Cerović za sobom ostavlja dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona, kao jedan od uzornih intelektualaca ovog vremena"

5310 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: Rojters
Đukanović, Foto: Rojters

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti poznatog crnogorskog književnika, publiciste i televizijskog autora Rajka Cerovića njegovoj porodici.

"Poštovana porodice Cerović, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg supruga, oca i đeda Rajka Cerovića, poznatog crnogorskog književnika, publiciste i televizijskog autora. Rajko Cerović za sobom ostavlja dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona, kao jedan od uzornih intelektualaca ovog vremena", naveo je Đukanović u telegramu.

On je istakao da je Cerović svojim jedinstvenim reportažama i dokumentarnim emisijama imao pionirsku ulogu u utemeljenju modernog televizijskog izraza u Crnoj Gori, ostavljajući vrijedno arhivsko svjedočanstvo o izgradnji i razvoju crnogorskog društva.

"Kao pisac i istraživač crnogorske književnosti i nasljeđa, između ostalih autor i djela 'Crnogorsko književno iskustvo', biće upamćen kao učitelj i uzor generacijama baštinika pisane riječi u Crnoj Gori. Višestruko nagrađivan i jedan od osnivača temeljnih crnogorskih institucija i glasila, do kraja života ostao je posvećen svojoj profesiji, kritički promišljajući društveno-političku zbilju Crne Gore čijem je dobru i napretku bio iskreno odan", zaključio je Đukanović.

Bonus video: