Sindikat prosvjete: Ako nađemo kompromis, povlačimo odluku o stupanju u štrajk i aktivnosti pred agencijom

Predsjednik Sindikata prosvjete kazao da će se na sljedećim sastancima Radne grupe konkretizovati moguća rješenja problema

14288 pregleda 56 reakcija 34 komentar(a)
Božović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Božović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Sindikat prosvjete saopštio je da će povući odluku o stupanju u štrajk, kao i aktivnosti pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova, ukoliko narednih dana dođe do kompromisnog rješenja kada su u pitanju zarade prosvjetnih radnika.

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija održan prvi sastanak Radne grupe za pregovore i razmatranje izmjena i dopune Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete, kome su prisustvovali državna sekretarka Dragana Babović. v.d. sekretara Marko Šljukić i načelnik Mijajlo Đurić, s jedne strane, i predstavnici Sindikata prosvjete – predsjednik Radomir Božović i potpredsjednici Slavka Bošković i Jovan Drašković, s druge strane.

"Sastanak je protekao u korektnoj i fer atmosferi sa jasnim ciljem da na što valjaniji način prevaziđemo probleme koji su nastali nepoštovanjem potpisanog GKU-a", navodi se u saopštenju koje potpisuje Božović.

Na sljedećim sastancima Radne grupe će se, kako se dodaje, konkretizovati moguća rješenja problema i javnost će biti blagovremeno obaviještena.

"Imajući u vidu da uporedo sa pregovorima Sindikat prosvjete CG realizuje korake koji se odnose na stupanje u granski štrajk, nakon sastanka je predata Odluka o stupanju u granski štrajk zajedno sa spiskovima zaposlenih koji su potpisali izjavu o stupanju u štrajk 19. 2. 2024. godine. Ukoliko narednih dana dođe do kompromisnog rješenja, Sindikat prosvjete CG će povući Odluku o stupanju u granski štrajk, kao i aktivnosti pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova", saopštio je Božović.

Bonus video: