Podgorički taksisti najavili masovni protest u septembru

Žale se, između ostalog, na veliki broj nelegalnih taksista i da nadležni ne rade na tome
6 komentar(a)
Taksisti, protestna vožnja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Taksisti, protestna vožnja Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2017. 06:01h

Iz Strukovnog sindikata taksista Crne Gore najavili su masovni protest u Podgorici u prvoj polovini septembra.

Saopštili su da su sa menadžmentom Glavnog grada imali dogovor da riješe njihove probleme, ali da nije ispoštovan.

“Ništa nije odrađeno po dogovoru, a bilo je najavljeno da će raditi na poboljšanju poslovanja u taksi prevozu, a sada je čak i gore, nego kada smo prvi put protestovali”, kazao je član Strukovnog sindikata taksista Vesko Bijelić.

Prevoznici se žale, između ostalog, na veliki broj nelegalnih taksista, a iz Sindikata kažu da nadležne institucije povodom toga ne rade ništa.

Bijelić je kazao da je poznato da 25. avgusta treba da se formira komisija sa ministrima i nadležnim organima oko problema auto-taksi prevoznika.

“Naša situacija je vrlo kompleksna. Na terenu ništa konkretno nije urađeno, a mi želimo svima staviti do znanja da smo toga svjesni. Ukoliko se nešto ne promijeni nakon zasjedanja komisije mi ćemo napraviti masovni protest koji se neće zadržati samo u Podgorici već će se proširiti i na druge gradove Crne Gore, jer je i tamo situacija naših kolega mnogo loša”, ističe Bijelić.

Sindikat taksista podsjeća da su posljednjih šest mjeseci upozoravali opštinske i državne organe da počnu sprovoditi Zakone iz oblasti koja se tiče njihovog rada.

Naveli su da u Glavnom gradu ima 780 registrovanih auto-taksi prevoznika, a na ulicama ih, tvrde, ima oko 1.400, a bokje nije ni u drugim gradovima.

Taksisti su organizovali proteste u Podgorici tokom juna, a tada su im nadležni iz Vlade i Glavnog grada najavili da će raditi na rješavanju problema.

Bonus video: