DPS Podgorica: Demokrate ne poštuju ni institucije, ni koalicione partnere

"Zato im i smeta Glavni grad jer je javno saopštio da će poštovati pravosnažne odluke nadležnih organa u slučaju Đurišića, što je to za Demokrate nezamislivo", navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 08.08.2017. 19:21h

Klub odbornika DPS-a Glavnog grada saopštio je su Demokrate pokazale "da ne poštuju ni institucije države, ni koalicione partnere ni sopstvene date riječi, i to je ovih dana postalo više nego jasno svima u Crnoj Gori."

Oni su reagovali na današnje saopštenje Kluba odbornika Demokrata glavnog grada u kojem se navodi da "kad DPS ili bilo koji njegov predstavnik iskoristi samu riječ "demokratija", "svi normalni, časni i pošteni ljudi se prvo naježe, a onda i nasmiju."

"Najnovije saopštenje Demokrata samo potvrđuje sve one teze koje su ovih dana iznijeli njihovi koalicioni partneri, i tu DPS nema ništa da doda. Da je želja Demokrata za foteljama jača od njihove riječi pokazuje činjenica da su i dalje u koaliciji sa onima kojih se javno stide, ali se ne libe da sarađuju s njima kako bi opstali na vlasti. Javnost se ovih dana uvjerila u to ko jedno priča, drugo radi, treće misli, u seriji saopštenja kojim su se smučili građanima Crne Gore. Ali očigledno trpe dobro sve uvrede samo da ne ispuste opštinske fotelje. I to one iste za koje su im nadležne inspekcije rekle da su zapošljavali nezakonito, ali to Demokrate mnogo ne dotiče, jer šta su zakoni za njih? Demokrate pretenduju da preuzmu ingerencije sudske vlasti a ne nekih tamo inspekcija. Zato im i smeta Glavni grad jer je javno saopštio da će poštovati pravosnažne odluke nadležnih organa u slučaju Đurišića, što je to za Demokrate nezamislivo. Pokazali su da ne poštuju ni institucije države, ni koalicione partnere ni sopstvene date riječi, i to je ovih dana postalo više nego jasno svima u Crnoj Gori. Kao što je svima jasno da njihove javno izgovorene riječi nemaju nikakvu težinu, tako je i svima u Podgorici na svakom koraku vidljivo šta je uradila ova gradska uprava, i da je glavni grad Crne Gore jedno veliko gradilište. To je ono što ova partija ne može da oprosti Glavnom gradu, a ne slučaj Đurišić", navodi se u saopštenju.

Bonus video: