Fokus na realizaciji obaveza normativnog uređenja oblasti državne imovine

Odović se sastao sa predstavnicima Državne revizorske institucije

1099 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine
Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je saopštilo da je, na zahtjev tog resora, održan jedan od ključnih sastanaka posvećen realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji uspjeha pod nazivom "Upravljanje registrom nepokretnosti državne imovine", koji je sprovela Državna revizorska institucija (DRI).

Sastanku su prisustvovali ministar Janko Odović – koordinator Uprave za nekretnine i Uprave za državnu imovinu, zajedno sa svojim timom saradnika, kao i senator DRI Branislav Radulović i njegov revizorski tim.

"Glavni fokus bio je na pitanjima koja se tiču nadležnosti i realizacije obaveza Ministarstva u kontekstu daljeg normativnog uređenja oblasti državne imovine", navodi se u saopštenju.

Odović i Radulović su se saglasili o neophodnosti detaljnog praćenja i kontrole realizacije preporuka DRI, u skladu sa smjernicama za izradu, praćenje i kontrolu realizacije. "U tom smislu, Ministarstvo će u narednih mjesec dana pristupiti realizaciji preporuka iz predmetne revizije, kao i sačinjavanju Izvještaja o realizaciji", dodaje taj resor.

Kazali su da ovaj sastanak predstavlja konkretan korak ka transparentnosti i efikasnosti u upravljanju državnom imovinom, te da potvrđuje predanost Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine unapređenju sistema u toj važnoj oblasti.

Bonus video: