Telegrami saučešća povodom tragedije u Baru

U Baru danas Dan žalosti zbog smrti četiri osobe u požaru

21195 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Marija Pešić
Foto: Marija Pešić
Ažurirano: 16.02.2024. 18:14h

U Baru je danas dan žalosti povodom jučerašnje tragedije u kojoj su četiri osobe izgubile život u požaru.

Poruke i telegrami saučešća stigli su sa više adresa.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Boris Pejović, uputio je saučešće porodicama stradalih.

"Duboko sam ožalošćen zbog tragičnog događaja koji se juče desio u Baru, a koji je rezultirao stradanjem četvoro naših sugrađana. Porodicama stradalih, u ovom teškom trenutku, upućujem iskreno saučešće", istakao je Pejović u saopštenju.

On je dodao da se nada da će nadležno ministarstvo i opštinska administracija, u skladu sa najavama ministarke rada i socijalnog staranja, Naide Nišić, brzo djelovati kako bi se za porodice pogođene ovom tragedijom obezbjedio alternativni smještaj, ali i sva druga neophodna podrška institucija.

"Jučerašnji događaj je još jednom bacio svijetlo na stepen ranjivosti naših najugroženijih sugrađana i neadekvatne uslove u kojima oni žive. Sve nadležne institucije moraju se uključiti u sprovođenje politika koje daju prioritet zaštiti i unaprijeđenju marginalizovanih zajednica, podstičući poboljšanje uslova u kojima iste žive i njihovu integraciju. Jedino tako, udruženim radom, možemo spriječiti ponavljanje sličnih tragedija“, rekao je Pejović.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada i predsjednica Skupštine Zajednice opština Crne Gore (ZOCG) Jelena Borovinić Bojović izrazila je saučešće predsjedniku Opštine Bar i predsjedniku Upravnog odbora ZOCG Dušanu Raičeviću, kao i svim građanima Bara.

"Tragična i zastrašujuća smrt mladih ljudi sve nas je juče snažno potresla. Gubitak za njihovu porodicu i prijatelje je nenadoknadiv. Ali isto tako, ovo je ograman gubitak i za cjelokupno naše društvo koje se mora suočiti sa činjenicom da još uvijek nismo preduzeli sve što je u našoj moći da rizik od ovakvih tragedija svedemo na minimum. Ova strašna vijest koja nam je stigla iz Bara treba da posluži kao opomena i poziv svima nama da u svojim lokalnim sredima posvetimo više pažnje kako bi svi naši sugrađani imali uslove stanovanja koji su bar na elementarno zadovoljavajućem nivou. Još jednom, iskreno saučešće porodici i svim Baranima", poručila je Borovinić Bojović.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević uputio je telegram saučešća predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću i porodicama stradalih.

„S dubokom tugom primili smo vijest o tragediji u kojoj su u požaru stradale četiri osobe. Ovim putem, u svoje ime i u ime lokalne samouprave i građana Nikšića, izražavam iskreno saučešće porodicama žrtava i cijeloj zajednici, koja je pogođena ovim teškim gubitkom“, poručio je Kovačević.

Iz Zajednice opština su kazali da dijele tugu sa građanima Bara i uputili saučešće porodici.

Bonus video: