MPNI: Pozivamo Sindikat prosvjete da se nastavi dijalog

"Naredni sastanak je zakazan za nedjelju, 18. februar", saopšteno je iz MPNI

11858 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
MPNI, Foto: Ministarstvo prosvjete
MPNI, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 16.02.2024. 18:51h

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštio je danas da poziva Sindikat prosvjete Crne Gore da se nastavi dijalog o uvećanju zarade prosvjetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15%, koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg kvartala ove godine.

"Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su na današnjem sastanku sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore, još jednom prenijeli ranije saopštenu ponudu MPNI, Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore, koja podrazumijeva uvećanje zarade prosvjetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15%, koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija poziva Sindikat prosvjete da se nastavi dijalog po ovom pitanju, kako bismo došli do sistemskog i održivog rješenja, vodeći računa o interesima djece i roditelja. Naredni sastanak je zakazan za nedjelju, 18. februar", piše u saopštenju MPNI.

Sindikat prosvjete je donio odluku da u ponedjeljak, 19. februara započne štrajk.

To je tokom današnje konferencije za medije povodom najavljenog štrajka u prosvjeti kazao predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

On je kazao da su se 144 škole izjasnile za štrajk sa preko 50 odsto potpisa zaposlenih.

Bonus video: