Dukaj: Posvećeni smo stvaranju efikasne javne uprave

Dukaj je rekao da samo profesionalna javna uprava, koja pruža kvalitetne usluge građanima i privredi, može ispuniti sve neophodne kriterijume i kapacitete koji su potrebni na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji (EU)

1425 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MJU
Sa sastanka, Foto: MJU

Crna Gora je posvećena stvaranju efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, kazao je resorni ministar Maraš Dukaj na sastanku sa ambasadorkom Slovenije Bernardom Gradišik.

Iz Ministarstva javne uprave je saopšteno da je Dukaj predstavio prioritete u radu tog resora, kao i viziju digitalizacije i reforme javne uprave koji su dio programa 44. Vlade.

Dukaj je istakao da su slovenačka iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, dodajući da u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom.

„Posvećeni smo stvaranju efikasne, servisno opredjeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad”, kazao je Dukaj.

On je rekao da samo profesionalna javna uprava, koja pruža kvalitetne usluge građanima i privredi, može ispuniti sve neophodne kriterijume i kapacitete koji su potrebni na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji (EU).

Gradišnik je istakla da Slovenija snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU.

Slovenija će, kako je rekla, na svim nivoima pružiti političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU.

Iz Ministarstva su kazali da je na sastanku Dukaja i Gradišik ocijenjeno da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Dukaj i Gradišik su, dodaje se, pozdravili osnivanje zajedničkog Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) i istakli da postoji prostor za produbljivanje saradnje, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata u oblasti reforme javne uprave.

Bonus video: