Kamberović: Nisam tražila asistenciju policije isključivo zbog neispunjenosti uslova

Vlasnik privremenog objekta na Trgu patrijarha Varnave danas angažovao radnike koji su počeli demontažu, privremenog objekta

6179 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Vršiteljka dužnosti sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove opštine Pljevlja Miladinka Kamberović potvrdila je, da juče nije tražila asistenciju policije prilikom pokušaja rušenja privremenog objekta na Trgu patrijarha Varnave, ali isključivo zbog neispunjenosti uslova shodno Pravilniku o pružanju pomoći državnim organima i drugim organima u postupku izvršenja njihovih odluka.

Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš juče je optužio pojedine službenike lokalne uprave “da nisu ispunili svoje radne obaveze”.

"U čitavoj priči je poseban problem ponašanje pojedinih opštinskih funkcionera koji ne ispunjavaju svoje radne obaveze. Sekretarka za inspekcijske poslove i pored više mojih upozorenja da na vrijeme traži, pismenim putem asistenciju policije, to nije uradila. Tražiću njenu disciplinsku odgovornost i ostavku”, rekao je juče novinarima Vraneš, nakon neuspjelog pokušaja rušenja, koje je spriječio vlasnik objekta.

Pljevlja uklanjanje objekata, Pljevlja
foto: Goran Malidžan

U reagovanju Kamberović je apelovala na Državno tužilaštvo da ispita navoda predsjednika opštine.

"Poštovani građani Pljevalja osjećam za potrebno da zbog ličnog ugleda i ugleda moje porodice, da vas upoznam sa cijelokupnim procesom oko uklanjanja privremenog objekta vlasništvo P.A. o čemu ste izvještavani dana 19.3.2024.god. Da počnem od početka: Zahtijev za uklanjanje pomenutog objekta Sekretarijat za uređenje prostora dostavio je Sekretarijatu za inspekcijske poslove zahtijev za uklanjanje objekta sa k.p.br.2424/4 KO Pljevlja sa naznakom da se zemljište na kom se nalaze sporni objekat privodi namjeni, te da je Ugovor o naknadi za privremeno korišćenje građevinskog objekta istekao dana 31.12.2021.god. Sekretarijat za inspekcijske poslove opštine Pljevlja preko nadležnog inspektora izvršio je inspekcijski nadzor nad privremenim objektom vlasništvo P.A. i donio rješenje o uklanjanju istog. S obzirom da stranka u ostavljenom roku nije postupila po naredbi inspektora, inspektor je zakazao izvršenje rješenja administrativnim putem preko izvršne službe D.OO.”Čistoća”, te iskljuičenje objekta sa vodovodno kanalizacione mreže i NN elektro dostributivne mreže”, navela je Kamberović.

Pljevlja uklanjanje objekata, Pljevlja
foto: Goran Malidžan

Govoreći o izostanku policije prilikom jučerašnje pokušaja uklanjanja privremenog objekta, Kamberović je kazala da bi Centar bezbjednosti Pljevlja svaki put odbio zahtijev za pružanje asistencije zbog neispunjenosti uslova, a to je "da dostavimo dokaz da je ovlašćeni subjekt pokušao izvršenje koje je onemogućeno pruženim fizičkim otporom ili ozbiljnim prijetnjama stranke prema kojoj se sprovodi izvršenje".

U ponovljenom postupku, ističe Kamberović, uz priloženi dokaz da je bilo onemogućeno izvršenje rješenja o uklanjanja objekta “Centar bezbjednosti bi postupio po našem zahtijevu i omogućili bi nam asistenciju pripadnika policije”.

"Na iznijete konstatacije Predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša, apelujem na Državno tužilaštvo da povede postupak preispitivanja navoda Predsjednika opštine da sam se ja kao opštinski funkcioner ponašala neodgovodno, da sam korumpirana, te da svojom funkcijom omogućavam lokalnim moćnicima da rade šta hoće. Takođe apelujem na Centar bezbjednosti Pljevlja da se javno oglasi: da li bi, i da smo podnijeli zahtijev za pružanje asistencije, bez ispunjenosti uslova iz gore pomenutog Pravilnika pružili istu", navodi u reagovanju Kamberović.

Iako je juče spriječio rušenje, vlasnik je danas angažovao radnike koji su počeli demontažu, privremenog objekta.

Bonus video: