Marković: "Dani Tivta u Novom Sadu" potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada

Predsjednik tivatskog parlamenta susreo se sa čelnicima Novog Sada

2874 pregleda 1 komentar(a)
Marković i Jelena Marinković Radomirović, Foto: Opština Tivat
Marković i Jelena Marinković Radomirović, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković (Nova) susreo se u ponedjeljak u glavnom gradu Vojvodine sa predsjednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović.

Čelni ljudi dva gradska parlamenta razgovorali su o mogućim vidovima saradnje ali i o uspjehu turističko-kulturno-privredne manifestacije “Dani Tivta u Novom Sadu” koja je održana minulog vikenda.

“Ova manifestacija predstavlja važnu kariku u jačanju veza na polju kulture, privrede, turizma, a razgovori koji su vođeni ovih dana sa gostima iz Tivta nisu samo prilika za razmjenu iskustava, već i za jačanje međuljudskih veza dva grada.”- poručila je predsjednica novosadske Skupštine.

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković istakao je zadovoljstvo zbog održavanja te manifestacije, rekavši da su ovakvi događaji potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada. Sastanku u Skupštini Grada Novog Sada prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, te direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević.

Marković je iskoristio posjetu prijestonici Vojvodine, da se susretne sa direktorom Kulturnog centra Novog Sada Bojanom Panaotovićem, sa kojim je razgovarao na temu značaja razmjene iskustava i ostvarivanja saradnje u oblasti kulture, ali i o uticaju društvenih mreža na popularizaciju kulturnih dešavanja.

Kako je danas saopšteno iz kabineta predsjednika tivatskog parlamenta, u društvu generalne konzulke Crne Gore u Srbiji Nevenke Ćirović, Marković se u Novom Sadu susreo sa predstavnicama Udruženja preduzetnica Vojvodine, članom Gradskog vijeća za privredu Novog Sada Miloradom Radojevićem i direktorom tamošnje Turističke organizacije Branislavom Kneževićem. Na stolu su se našle teme u vezi sa izazovima ženskog preduzetništva i načinima njihovog osnaživanja.

Sa Udruženjem preduzetnica Vojvodine
Sa Udruženjem preduzetnica Vojvodinefoto: Opština Tivat

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održana manifestacija “Dani Tivta u Novom Sadu”, tokom koje je Tivat Novosađanima predstavio svoje kulturne, turističke i uopšte privredne potencijale. Uzvratna manifestacija “Dani Novog Sada u Tivtu” najavljena je za septembar ove godine.

Bonus video: