Tivat: U registrovanom smještaju trenutno boravi preko 1.800 gostiju, dva odsto više nego prošle godine

Najviše tutrista – njih 1.584, boravi u privatnom smještaju dok su u hotelima 302 posjetioca

2919 pregleda 4 komentar(a)
Tivat (ilustracija), Foto: SZS Tivat
Tivat (ilustracija), Foto: SZS Tivat

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi ukupno 1.886 zvanično prijavljenih gostiju što je dva odsto više nego na isti dan prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Tivta.

U odnosu na uporedni period za Tivat do sada rekordne 2019. godine, to je uvećanje broja gostiju od čak 62 odsto. Od posjetilaca koji trenutno borave u Tivtu njih 1.823 su stranci, a samo 43 domaći gosti.

Najviše tutrista – njih 1.584, boravi u privatnom smještaju dok su u hotelima 302 posjetioca.

Inače, već sa početkom ljetnje IATA sezone koja startuje 31.marta, očekuje se znatno uvečanje broja stranih gostiju na Tivatskoj rivijeri jer kreću dolasci avionima prvih većih grupa turista iz zapadne Evrope.

Tako će već u ponedjeljak 1.aprila biti uspostavljena redovna sezonska avio linija London Stansted – Tivat, na kojoj će letjeti avioni vodećeg britanskog lou kost i turističkog prevotznika, kompanije Jet2.com, odnosno njome na Crnogorsko primorje dolaziti grupe turista posredstvom glavne britanske turističke agencije Jet2holidays.

Jet2.com će ove sezone osim sa londonskog aerodroma Stansted, za Tivat od početka maja mjeseca redovno saobraćati i iz Mančestera, odnosno Birmingema.

Bonus video: