Joanikije: Podrška Crkve zelenoj agendi i ekonomskom prosperitetu društva

"Mitropolija crnogorsko-primorska i Ministarstvo će zajedničkim akcijama raditi na oplemenjivanju terena, ozelenjavanju, čišćenju rječnih korita, te uređenju životnog prostora, što je nesumnjiv interes naše ukupne zajednice", navodi se u saopštenju

6396 pregleda 45 reakcija 42 komentar(a)
Joanikije i Martinović, Foto: MERT
Joanikije i Martinović, Foto: MERT

Crkva će uvijek biti podrška, ne samo po pitanju zelene agende, već i ekonomskog oporavka i prosperiteta čitavog društva kojem svi teže, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije na sastanku sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem.

Ministarstvo je saopštilo da je, u cilju zajedničkih akcija u pogledu zaštite životne sredine, a na inicijativu tog resora, u prostorijama Mitropolije održan sastanak Joanikija i Martinovića.

"Mitropolit Joanikije rekao je da će Crkva uvijek biti podrška, ne samo po pitanju zelene agende, koja je bila i tema sastanka, već i ekonomskog oporavka i prosperiteta čitavog društva kojem svi težimo. Mitropolija crnogorsko-primorska i Ministarstvo će zajedničkim akcijama raditi na oplemenjivanju terena, ozelenjavanju, čišćenju rječnih korita, te uređenju životnog prostora, što je nesumnjiv interes naše ukupne zajednice", navodi se u saopštenju.

Martinović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo razgovarati sa Joanikijem oko ovako važnih tema i da je zahvalan na "odličnim inicijativama i predlozima koje su bile teme sastanka", jer "zdravlje ljudi i njihov ambijent" nemaju alternativu.

Bonus video: