Na predlog Vraneša nezaposlenim ženama po 30 eura

"Ako želimo da budemo demokratsko društvo, ako želimo da budemo pravdoljubivi, ako želimo socijalnu ravnopravnost, moramo razmišljati o svim kategorijama našeg društva"

2643 pregleda 10 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Na predlog predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša usvojena je Odluka o jednokratnoj finansijskoj pomoći ženama sa evidencije Biroa rada, kojom će dobiti po 30 eura.

“Do sada se niko nikada nije sjetio da povodom 8. marta uruči nezaposlenim damama skroman poklon. Ako želimo da budemo demokratsko društvo, ako želimo da budemo pravdoljubivi, ako želimo socijalnu ravnopravnost, moramo razmišljati o svim kategorijama našeg društva. Nepravedna bi bila odluka da su sve dame zaposlene u Opštini dobile po 200 eura, dok one koje su nezaposlene ne dobiju ništa”, naveo je Vraneš u saopštenju.

Odlukom je prekinuta dugogodišnja praksa da se svaka žena zaposlena u Opštini i javnim ustanovama novčano daruje povodom 8. marta.

“Pozvao sam sve koleginice iz Opštinea da se sjete kako im je bilo kada su one bile na Birou. Budžet Opštineje budžet svih njenih građana. Sa njim se mora upravljati pravedno, racionalno i domaćinski. Ne smijemo zaboraviti da i nezaposlene žene plaćanjem poreskih obaveza pune opštinsku kasu. Takođe, pozvao sam i ostale društveno odgovorne kompanije u našem gradu, prvenstveno Rudnik uglja i TE Pljevlja da učine isto”, nalasio je Vraneš.

Bonus video: