Čestitke povodom Dana Opštine Ulcinj

Čestitke je uputilo više političara i zvaničnika

12913 pregleda 8 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2024. 15:01h

Prema Statutu Opštine Ulcinj Dan Opštine se obilježava prve subote u aprilu mjesecu.

Čestitke je uputilo više političara i zvaničnika.

Injac: Ulcinj predstavlja simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha Crne Gore

Gradonačelnica Glavnog grada Podgorice Olivera Injac čestitala je Dan Opštine Ulcinj.

"U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, predsjedniku Opštine, Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine, Adrijanu Mavriću i svim građankama i građanima čestitam Dan opštine Ulcinj. Ulcinj predstavlja simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha Crne Gore, a prirodne ljepote čine ga jednom od najdragocjenijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Uvjerena sam da ćete uvijek biti posvećeni razvoju, pažljivo čuvajući bogate resursa koji su dio posebnosti Mediterana. Uz iskrene želje da čuvate tradiciju, njegujete prijateljstva i na pravi način predstavljate našu zemlju brojnim gostima iz cijelog svijeta, još jednom vam čestitam Dan opštine", navela je Injac.

Pejović: Ulcinj je prepoznat kao mjesto susreta brojnih kultura

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović čestitao je Dan Opštine Ulcinj.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 6. aprila – Dana opštine Ulcinj. Vaša opština je primjer međusobnog poštovanja, uvažavanja različitosti i skladnog suživota brojnih etničkih i vjerskih zajednica, što predstavlja sve ono čime se crnogorsko društvo ponosi. Istovremeno, Ulcinj je simbol bogate kulturne baštine i kroz brojne priče o samom gradu i njegovim stanovnicima čuva duh slavne prošlosti", naveo je Pejović.

"Kako tada, tako i danas, Ulcinj je prepoznat kao mjesto susreta brojnih kultura – tradicije lokalnog mediteranskog stanovništva i svih onih koji u Ulcinj dolaze kako bi (p)osjetili ljepote Starog Grada, Velike plaže, Ade Bojane ili Valdanosa. Sa ovim i brojnim drugim potencijalima, Ulcinj može i mora biti nova vodeća turistička destinacija Crne Gore, na ponos cijele države. Valorizacija resursa Ulcinja mora biti prioritet kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu. U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice", zaključio je.

Martinović: Ulcinj postao jedna od najatraktivnijih oaza za turiste

Ulcinj je, kroz bogatu istoriju i naslijeđe, postao jedna od najatraktivnijih oaza za turiste iz cijelog svijeta, privlačeći ih svojom jedinstvenom ljepotom, gostoljubivošću i nezaboravnim iskustvima, saopštio je ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

On je čestitao Dan opštine Ulcinj predsjedniku opštine Ulcinj Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Adrijanu Mavriću, odbornicama i odbornicima, kao i svim građankama i građanima Ulcinja.

„Kao ministar turizma, ponosan sam što mogu da istaknem značaj koji Ulcinj ima u našoj turističkoj punudi zbog čega vam pružam svoju punu podršku u daljem razvoju i unapređenju turizma u vašoj prelijepoj opštini“, rekao je Martinović.

On je naveo da njihova prepoznatljivost i privrženost razvoju jedinstvene turističke ponude s jedne i građanskih vrijednosti s druge strane predstavljaju temelj na kojem se gradi moderna Crna Gora, istinski posvećena principima multietničke demokratije i očuvanja kulturne raznolikosti.

„Neka ovaj dan bude prilika da slavimo zajedno vaše dostignuće i da se radujemo budućim uspjesima i prosperitetu Opštine Ulcinj“, dodao je Martinović.

Bečić: Neprocjenjivo bogatstvo Ulcinja su i njegovi časni i vrijedni građani

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je Dan Opštine Ulcinj.

"Povodom Dana opštine Ulcinj, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Marviću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine i svim građankama i građanima Ulcinja. Ulcinj, kao drevni mediteranski grad, predstavlja simbol multinacionalnog duha Crne Gore, koji svojom tradicijom i kulturnim nasljeđem obogaćuje istoriju naše zemlje. Neprocjenjivo bogatstvo Ulcinja su i njegovi časni i vrijedni građani koji su slogom i zajedništvom izgradili poseban duh ovog grada i doprinijeli ostvarenju svih njegovih potencijala", naveo je Bečić.

"Uvjeren sam da Vlada Crne Gore i lokalna samouprava dijele viziju napretka Ulcinja, te da će plodnom saradnjom i realizacijom konkretnih projekata doprinijeti daljem razvoju turizma, kulture i sveukupne privrede, kako bi naša najjužnija opština ostala ugodan ambijent za život, na dobrobit cijele Crne Gore i svih njenih stanovnika. U to ime, još jednom čestitam svim građankama i građanima Ulcinja Dan opštine, uz želju da ga provedu u duhu sloge i zajedništva", zaključio je.

Bogdanović: Ulcinj predstavlja simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha naše zemlje

Šef kluba Poslanika Demokrata u Skupštini i generalni sekretar te partije Boris Bogdanović čestitao je Dan Opštine Ulcinj.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, predsjedniku Opštine Ulcinj Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Adrijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja, upućujem iskrene čestitke povodom Dana opštine. Nastupajuća turistička sezona je nova šansa za lokalne proizvođače kao i za turističke poslenike, koji su jedan od glavnih potencijala ove Opštine. Ulcinj je mjesto koje je kroz istoriju dalo veliki doprinos u razvoju ovog podneblja i ono predstavlja jedan simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha naše zemlje. Od Ilira, Rimljana, pa do današnje Crne Gore, Ulcinj predstavlja tradicionalne temelje na kojima gradimo savremenu Crnu Goru i zemlju koja bi trebala biti naredna članica Evropske unije", naveo je Bogdanović.

"Neka ovaj dan bude prilika da se prisjetimo svih onih tradicija, ljudi i događaja koji su ukorijenjeni u istoriju i da se trudimo da narednim generacijama ostavimo Ulcinj bolji i ljepši nego što je to danas. U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Ulcinja želim nove prosperitete u godinama koje dolaze", zaključio je.

Borovinić Bojović: Ulcinj je pravi primjer multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturnog sklada

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice Jelena Borovinić Bojović čestitala je rukovodstvu i svim građanima Opštine Ulcinj 6. april, Dan opštine, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ona je predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Ardijanu Mavriću i predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju uputila telegram čestitku.

"Vama lično, svim članovima rukovodstva Opštine, odbornicima i svim građankama i građanima Ulcinja čestitam Dan opštine. Ulcinj obiluje izuzetnim prirodnim ljepotama koje čine Crnu Goru prepoznatom turističkom destinacijom. Duge pješčane plaže, ljekoviti izvori, borove šume i netaknuta priroda samo su dio svega onoga što krasi najjužniji grad naše države. Osim toga, Ulcinj je pravi primjer multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturnog sklada, što ga čini dodatno posebnim. Turistički potencijali i prirodni resursi Ulcinja su snažna pretpostavka za sveukupan razvoj ne samo opštine, nego i cijele naše države. Upravo zato vjerujem da će se odgovornim pristupom na rukovodećim pozicijama trasirati put uspješnom razvoju opštine i time doprinijeti stvaranju boljih uslova za život svih njenih građana i građanki", navela je Borovinić Bojović.

Spajić: Valorizovati ogroman razvojni potencijal Ulcinja

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je rukovodstvu i građanima Ulcinja Dan opštine, 6. april uz želju da nastupajuća ljetnja turistička sezona na ulcinjskoj rivijeri i u cijeloj državi bude uspješna i da se u potpunosti ostvare planirani ciljevi.

"Očekujem da ćemo obostrano savjesnim zalaganjem i infrastrukturnim osnaživanjem primorske regije u narednom periodu, uspjeti da u najbitnijem valorizujemo ogroman razvojni potencijal Ulcinja", piše u čestitki koju je Spajić uputio predsjedniku Opštine Ulcinj Omeru Bajraktariju, predsjedniku Skupštine opštine Ardijanu Mavriću, odbornicima, građanima.

"Uvjereni da visoko cijenite napore Vlade na stvaranju stabilnog i predvidivog poslovnog ambijenta, kako bi državne kapacitete učinili konkurentnijim u međunarodnim okvirima, još snažnije ćemo djelovati u pravcu jačanja građanske harmonije, regionalne saradnje i sprovođenja proevropskih politika", zaključio je Spajić.

Mandić: Ulcinj je jasan primjer ljepote multietničkog sklada i viševjekovnog blaga različitosti koje krasi Crnu Goru

Predsjednik Skupština Andrija Mandić čestitao je predstojeći Dan Opštine Ulcinj predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju, predsjedniku Skupštine opštine Adrijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja, saopšteno je iz Skupštine.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da vama i svim građanima Ulcinja iskreno čestitam Dan Opštine. Ulcinj je jasan primjer ljepote multietničkog sklada i viševjekovnog blaga različitosti koje krasi Crnu Goru. Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima Ulcinj učiniti i primjerom bolje zajedničke budućnosti svih nas. U tom kontekstu Ulcinj, kao i svi njegovi žitelji uvijek će imati punu posvećenost parlamenta", navodi se u saopštenju.

"Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg parlamenta i svih lokalnih samouprava i zajedno radili na izgradnji i očuvanju stabilnog društva. Još jednom želim da vama i svim građanima Ulcinja srdačno čestitam Dan Opštine", zaključio je Mandić.

Dukaj: Turistički potencijal koji Ulcinj posjeduje jedan je od dragulja koji našu zemlju predstavlja u najljepšem svijetlu

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 6. april, Dan opštine Ulcinj, predsjedniku Opštine Ulcinj, Omeru Bajraktariju, i predsjedniku Skupštine opštine Ulcinj, Ardijanu Mavriku.

"Neizmjerno mi je zadovoljstvo da, kako u ime Ministarstva javne uprave, tako i u svoje lično ime, vama, svim građankama i građanima Ulcinja, čestitam 6. april, Dan opštine. Naša najjužnija opština i jedan od najstarijih gradova na Jadranskom primorju bogata je pomorskom istorijom, tradicijom i kulturom na koju bi pozavidjele i najnaprednije zemlje Evrope. Kolosalni turistički potencijal koji Ulcinj posjeduje u jedinstvenim pješčanim plažama, jedan je od najpoznatijih i najljepših dragulja koji našu zemlju predstavlja u najljepšem svijetlu. Vidan napredak koji Ulcinj postiže u oblasti infrastrukture, ekologije, poljoprivrede i stranih investicija, dokazuju da grad Servantesa ima potencijala da postane napredan grad, i kao takav poželjan za život i rad. Veoma me raduje saznanje o interesovanju najrelevantnijih međunarodnih hotelskih lanaca i renomiranih investitora, čija bi realizacija bila od strateškog značaja za razvoj Ulcinja", naveo je Dukaj.

"Samo saradnjom, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, dugoročni razvoj, blagostanje i opšti progres mogu se efikasno realizovati u cilju unapređenja standarda života svih Ulcinjana u ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i drugim oblastima. Ministarstvo javne uprave ostaje otvoreno za saradnju i podršku u svim oblastima iz djelokruga rada, sa posebnim akcentom na izgradnju jednostavnih, brzih i boljih javnih usluga za građane i privredu. Uz najljepše želje vama, svim građankama i građanima Ulcinja, još jednom čestitam 6. april", zaključio je.

Popović: Zajedno slavimo ne samo bogatu kulturnu baštinu i duh građanskog društva koji čine Ulcinj izuzetnim

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović čestitala je Dan Opštine Ulcinj.

Ona je istakla da "zajedno slavimo ne samo bogatu kulturnu baštinu i prekrasne plaže Ulcinja, već i multietničnost, multikulturalnost i duh građanskog društva koji čine Ulcinj izuzetnim".

"Ulcinj je poput mozaika različitih kultura koje se prepliću i stvaraju jedinstvenu sliku zajedništva. Ulcinj je, ne samo mjesto gdje se susrijeću tradicije i običaji različitih naroda, već i prostor gdje se grade mostovi prijateljstva i razumijevanja, što ga čini pravim simbolom harmonije. Naše predivne plaže, bogato kulturno nasljeđe i gostoljubivi duh čine Ulcinj neodoljivim odredištem za posjetioce iz cijelog svijeta. Nastavićemo raditi zajedno kako bismo osigurali da svaki gost doživi nezaboravno iskustvo u Ulcinju, od opuštanja na obali do istraživanja bogate istorije i tradicije grada", rekla je Popović.

"Neka naša raznolikost bude naša snaga, a naš zajednički cilj ostvarenje prosperiteta za sve građane Ulcinja. Ujedinjeni u različitosti, gradimo budućnost koja obogaćuje sve nas i čini naš Ulcinj još snažnijim i ljepšim gradom. U to ime, predsjedniku Opštine, Omeru Bajraktariju, predsjedniku Skupštine opštine, Adrijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja, čestitam Dan opštine Ulcinj", zaključila je ona.

Bonus video: