Opština Tivat podržala pet izdavačkih projekata: Za nove knjige skoro 7.500 eura

"Dobro je da se piše. Dobro je da se bilježe priče o ljudima, mjestima i događajima vezanim za Tivat i Boku. Nama je u interesu pružiti podršku ovim i ovakvim projektima, što ćemo u narednom periodu i raditi"

2640 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je juče ugovore sa nosiocima izdavačkih projekata, koje je Opština podržala putem javnog konkursa za raspodjelu sredstava opredjeljenih za izdavačku djelatnost za 2024. godinu.

Opština je dodijelila ukupno 7.495 eura sljedećim projektima: „Ratna luka Kumbor – Istorija mornaričke baze u Boki Kotorskoj“ autora Siniše Lukovića, izdavača Amare mare Knjižara So – 2.900 eura; „Ljudi mog vremena“ Lidije Kojašević Soldo – 1.745 eura; „Delfini ne postoje“ Neđeljka Simanića – 500 eura; „Ihtionautika“ Mileta Albijanića – 1.500 eura i „Moje blistavo jutro“ Boška Jovanovića - 850 eura.

"Dobro je da se piše. Dobro je da se bilježe priče o ljudima, mjestima i događajima vezanim za Tivat i Boku. Nama je u interesu pružiti podršku ovim i ovakvim projektima, što ćemo u narednom periodu i raditi", naglasio je Komnenović u razgovoru sa autorima, odnosno nosiocima projekata.

"Opština Tivat pružiće podršku i kada su u pitanju promotivne aktivnosti i promocija ovih djela", istakla je ovom prilikom sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Za ovu godinu, a u svrhe pružanja podrške izdavačkoj djelatnosti, Opština Tivat u svom budžetu opredjelila je iznos od 10.000 eura.

Bonus video: