Jakšić Stojanović i Rajnke posjetile renoviranu školu u Pljevljima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, posjetila je i Osnovne škole “Salko Aljković”, i “Ristan Pavlović” i Srednja stručnu školu u Pljevljima

4755 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetile su juče OŠ “Bratstvo-jedinstvo” u selu Kovačevići u Pljevljima koja je u potpunosti renovirana i adaptirana zahvaljujući donaciji Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država kroz program humanitarne pomoći.

Iz Ministarstva je saopšteno da je ovo jedan u nizu projekata čiju je realizaciju podržalo Ministarstvo odbrane SAD-a, što predstavlja izuzetan primjer podrške obrazovnoj infrastrukturi u Crnoj Gori kao ključnom preduslovu za unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, posjetila je i Osnovne škole “Salko Aljković”, i “Ristan Pavlović” i Srednja stručnu školu u Pljevljima.

anđelajakšić stojanovic
foto: Ministarstvo prosvjete

“Tom prilikom ministarka se upoznala sa infrastrukturnim kapacitetima, načinom rada i organizacijom obrazovno-vaspitnog procesa u pomenutim institucijama. Posebno pohvalna je činjenica da su učenici vrlo aktivni ne samo kada je u pitanju realizacija nastavnih, već i vannastavnih aktivnosti, s posebnim akcentom na aktivnosti koje se odnose na uređenje škole, školskog dvorišta itd. koje realizuju uz podršku nastavnika. U srdačnom razgovoru sa direktorima škola, nastavnicima, nenastavnim osobljem i učenicima, identifikovani su i ključni problemi na čijem savladavanju treba zajednički raditi u narednom period. Tokom posjete, ministarka je razgovarala sa direktorima, nastavnicima i učenicima škola, te dobila uvid u izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu. Istovremeno, imala je priliku da razgovora oko potencijalnih mogućnosti za unapređenje obrazovnog procesa u navedenim školama”, navodi se u saopštenju.

anđelajakšić stojanovic
foto: Ministarstvo prosvjete

U narednom periodu, kako se dodaje, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će nastaviti intenzivnu saradnju sa školama u svakoj opštini širom Crne Gore, kako bi se stvorili bolji uslovi za sve učesnike obrazovnog sistema.

Bonus video: