Održana Generalna skupština Zajednice albanskih opština: Ulcinj podržava regionalne inicijative

„Na sastanku se između ostalog razgovaralo i o potencijalima regionalnog turizma gdje Ulcinj dominira u ovoj sferi sa dugom tradicijom kao popularnom turističkom destinacijom za region, ali i šire", navodi se u saopštenju

3288 pregleda 12 komentar(a)
Sa Generalne skupštine Zajednice albanskih opština, Foto: Opština Ulcinj
Sa Generalne skupštine Zajednice albanskih opština, Foto: Opština Ulcinj

Generalna skupština Unije albanskih opština u regionu, održana je juče u hotelu Mediteran u Ulcinju. U saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Ulcinj Omera Bajraktarija, navodi se da je tema sastanka bila regionalni turizam i izazovi u uslužnim djelatnostima.

Sasatanku su, osim domaćina, prisustvovali predsjednici i predsatvnici Albanskih Opština iz Crne Gore i regiona.

„Na sastanku se između ostalog razgovaralo i o potencijalima regionalnog turizma gdje Ulcinj dominira u ovoj sferi sa dugom tradicijom kao popularnom turističkom destinacijom za region, ali i šire. Opština Ulcinj će uvijek podržavati regionalne inicijative koje jačaju naše veze sa drugim gradovima i opštinama u regionu“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su za značajan dio ulcinjskog turizma, zaslužni turisti koji dolaze sa Kosova.

Bajraktari je uputio čestitke opštinama Drač, Haračina i Vučitrn kao novim članovima Zajednice albabnkih opština.

Asocijacija je osnovana u Tirani 2016, povodom nezavisnosti Albanije i Dana Albanske zastava, koju su pored albanske prijestonice, činile još i Ulcinj, Priština, Tetovo i Preševo. U ime Ulcinja, sporazum o saradnji, potpisao je tadašnji predsjednik Opštine Nazif Cungu.

U međuvremenu, uniji se priključilo još nekoliko opština iz regiona.

Tada je saopšteno da povezivanje ovih opština ima za cilj utvrđivanje mehanizama međusobne saradnje u oblastima urbanizma, turizma, životne sredine, kulture, investicija i inovacija.

Vijesti nezvanično saznaju da sastanku u Ulcinju danas nijesu prisustovali neki predstavnici Opština iz Sjeverne Makedonije zbog izbora i sa Kosova zbog Dana žalosti.

Bonus video: