Predstavnici Pljevalja, Goražda i Čajniča potpisali Sporazum o saradnji na projektima od zajedničkog interesa

Potpisnici će u skladu sa pravnim okvirom u kojem djeluju, mogućnostima i interesima građana, promovisati i turističke potencijale Pljevalja, Čajniča i Goražda

5082 pregleda 3 komentar(a)
Dario Vraneš, Foto: Luka Zeković
Dario Vraneš, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, posjetio je sa saradnicima grad Goražde gdje je zajedno sa gradonačelnikom tog grada Ernestom Imamovićem i načelnikom Opštine Čajniče Goranom Karadžićem, potpisao Sporazum o saradnji na projektima od zajedničkog interesa.

Potpisnici Sporazuma će, kako se navodi u saopštenju Vranešovog kabineta, koordinirati aktivnosti u vezi izrade i apliciranja projekata za prekogranične fondove Evropske unije, kao i ostale fondove koji podržavaju prekogranične projekte jedinica lokalne samouprave.

Takođe, potpisnici će u skladu sa pravnim okvirom u kojem djeluju, mogućnostima i interesima građana, promovisati turističke potencijale Pljevalja, Čajniča i Goražda.

“Prvenstveno je neophodno raditi na putnoj infrastrukturi i povezivanju gradova, a istovremeno na povezivanju privrednika, podsticaju kulture, sporta, otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih ljudi kako bi se spriječio trend odliva stanovništva. Opština Pljevlja je otvorena za saradnju sa svim opštinama u regionu, a od naročitog značaja je saradnja sa opštinama koje se teritorijalno naslanjaju jedna na drugu i koje su povezane privrednim, kulturnim i ekonomskim vezama. Nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama imati izuzetno dobru i korisnu saradnju, a sve u cilju prosperiteta i razvoja opština potpisnica Sporazuma”, izjavio je predsjednik Vraneš nakon potpisivanja Sporazuma.

Bonus video: