Milović i Radović: Pesah da donese obilje radosti, ljubavi i duhovne obnove

"Jevrejska zajednica u Crnoj Gori brojčano nije velika, ali je njen doprinos našoj zajedničkoj domovini velik i visoko cijenjen", navodi se u čestitki povodom najvećeg jevrejskog praznika

2212 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Twitter/@PravdaCG
Foto: Twitter/@PravdaCG

Ministar pravde Andrej Milović i generalni direktor Direktorata za saradnju sa vjerskim zajednicama Dragan Radović čestitali su najveći jevrejski praznik Pesah predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Mošu Preleviću i svim pripadnicama i pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

"Sa najsrdačnijim željama, želimo srećan i blagoslovljen Pesah! Neka vam ovaj veliki praznik donese obilje radosti, ljubavi i duhovne obnove. Neka se vaši domovi ispune toplinom porodičnog okupljanja i zajedničkih molitvi. Jevrejska zajednica u Crnoj Gori brojčano nije velika, ali je njen doprinos našoj zajedničkoj domovini velik i visoko cijenjen. U raznolikom društvu poput našeg, gdje se razne kulture, vjere i nacionalnosti stapaju u najveće bogatstvo zajedništva, Jevrejska zajednica zauzima nezamjenjivo mjesto. Vaš angažman u očuvanju harmonije, međusobnog poštovanja i razvoja crnogorskog društva ističe se kao svijetli primjer. Hag Sameah", navodi se u čestitki.

Bonus video: