Milović: Abazović nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike

"Od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i mene da štitimo mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju", poručio je Milović

23997 pregleda 183 reakcija 68 komentar(a)
Milović, Foto: Luka Zeković
Milović, Foto: Luka Zeković

Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, saopštio je danas ministar pravde Andrej Milović.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ranije danas je na pres konferenciji između ostalog kazao da Vladin Predlog zakona o oduzimanju imovinske koristi nije "anti-mafija" zakon, već krajnje neprimjeren "mafija zakon", kojem se treba "suprotstaviti svim silama".

"Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi", istakao je Milović u saopštenju koje je dostavilo Ministarstvo pravde.

On je dodao "ali da zbog javnosti Crne Gore govorimo činjenicama".

"Vlada nije ništa predložila, niti su predložili 'Spajić i Milović', jer se Nacrt zakona nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije. Toliko o tome. Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od 'Italijanskog modela'. Naprotiv. Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unaprjeđenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne PR politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova. Od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i mene da štitimo mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju", poručio je Milović.

On je kazao da Crna Gora zna da je Abazoviću svaka istina ovakva.

"Kako je govorio Sula Radov, đe je plitko tu huči. Pametnom dosta", zaključio je Milović.

Bonus video: