U Ulcinju počinje manifestacija “Svi za turizam”

Maj fest na početku, Džejla Ramović za Dan nezavisnosti

8582 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Maj Festom, koji će biti održan u periodu od 25. do 28. aprila na lokaciji lokala “Bamboo bar” u hotelu “Otrant” u Ulcinju, počinje tradicionalna manifestacija “Svi za turizam”, koja će trajati do 21. maja, rečeno je Vijestima u Turističkoj organizaciji Ulcinja, koja je uz Opštinu, organizator manifestacije.

Manifestacija će biti nastavljena tokom prvomajskih praznika, kada u Ulcinj tradicionalno dolazi veliki broj gostiju i kada je otvorena većina hotela.

Takmičenje u plivanju na Maloj plaži biće održano 3. maja, kada će biti i dodijeljene nagrade za prva tri mjesta. Istog dana u večernjim satima biće priređen defile svih kulturno-umjetnilčkih udruženja iz grada koji će na Maloj plaži natupati sa po jednom ili dvije tačke. Gost večeri, kako su saopštili iz TO, biće folklorno udruženje iz Rumunije.

Deset dana kasnije, 13.maja na skeli na Maloj plaži biće održano Veče klipova u saradnji sa Deliart Association iz Tirane. Za 18. maj, iz TO najavljuju “Praznik mora”.

“Na maloj plaži biće organizovan koncert starogradske tradicionalne muzike sa klapama iz Ulcinja i ostalih gradova Crne Gore. U sklopu ove večeri biće održana izložba sa fotografijama starih kapetana i ulcinjskih pomoraca. Naravno, neće faliti ribe (kubla), vina i drugih pića”, piše u dopisu TO.

Za kraj manifestacije, na Dan nezavisnosti, biće upriličen koncert regionalne zvijezde Džejle Ramović, Edisa Agića i lokalnih umjetnika.

U susret manifestaciji, TO Ulcinj učestovala je na međunarodnom sajmu turizma u organizaciji Turističke unije Kosova i uz podršku Opštine Priština, koji je održan 12. i 13. aprila.

Bonus video: