Đukanovići žive od plata, Milo uštedio više od 35.000 eura

Đukanovići su prijavili i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina

37541 pregleda 123 reakcija 93 komentar(a)
Lidija i Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Lidija i Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija Đukanović žive od plata, a bivši šef države ima ušteđevinu od više od 35.000 eura.

To stoji u izvještaju o imovini i prihodima koji je Đukanović dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) godinu dana po prestanku funkcije.

Prema tom izvještaju Đukanović je primao platu počasnog predsjednika Crne Gore od 1.747 eura, dok je njegova supruga mjesečno zarađivala 1.089 eura. Đukanovići su prijavili i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina.

Radi se, kako Đukanović tvrdi u imovinskom izvještaju, uglavnom o nasljedstvu, a bivši predsjednik je neke parcele i kupio.

Iste nekretnine prijavio je i u oktobru, u izvještaju koji funkcioneri podnose 30 dana po prestanku funkcije, Vijesti su ranije objavile da je Đukanović to učinio 143 dana nakon što je izgubio na izborima, a Jakov Milatović preuzeo rukovođenje državom.

Prema podacima Agencije, Milo Đukanović je vlasnik stanova od 106 i 73 metra kvadratna, trećine stana od 160, 40 i 31, kao i više stambenih prostora koje je dobio u nasljedstvo.

Suvlasnik je dvije firme “Global Montenegro” i Univerziteta “Donja Gorica”, a na ime firme koja je osnivač univerziteta - “Univerzitats”, upisane su desetine hiljada kvadrata zemljišta i nekretnina.

Na ime Lidije Đukanović upisan je stan od 85 kvadrata, porodična stambena zgrada od 121 i pomoćna od 12 metara kvadratnih....

Bonus video: