Univerzitet Mediteran sa Girne American University otvara prvi Američki koledž u CG

Knežević se sastao sa dr Akpinarom, osnivačem i vlasnikom prestižnog Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađa oko 20.000 studenata
196 pregleda 8 komentar(a)
Duško Knežević, Serhat Akpinar, Foto: Univerzitet Mediteran
Duško Knežević, Serhat Akpinar, Foto: Univerzitet Mediteran
Ažurirano: 26.07.2017. 18:32h

Predsjednik Univerziteta Mediteran, dr Duško Knežević, potpisao je Memorandum o saradnji sa predsjednikom Girne American University sa Kipra dr Serhatom Akpinarom, kojim je predviđeno osnivanje Američkog koledža u okviru Univerziteta Mediteran u Podgorici.

Knežević se sastao sa dr Akpinarom, osnivačem i vlasnikom prestižnog Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađa oko 20.000 studenata.

"Plan je da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu. U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima, ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao međunarodnog obrazovnog centra. Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje dvije visokoobrazovne institucije u razmjeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciji naučnih skupova i konferencija.", saopšteno je iz Univerziteta Mediteran.

Girne American University, osnovan 1985. godine, danas ima svoje organizacione jedinice u sto tri zemlje na tri kontinenta. U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se, nalaze među najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svijetu. Fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta su akreditovani od strane IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO i drugih renomiranih međunarodnih institucija I organizacija.

U delegaciji sa predsjednikom Univerziteta Mediteran bili su i doc. dr Anđela Jakšić Stojanović, dekan Fakulteta vizualnih umjetnosti, i Petar Gazivoda, član borda Atlas Grupe.

Bonus video: