Podgorica: Radnici "Čistoće" sakupili 230 tona komunalnog otpada

Redovno se obavlja i manuelno održavanje javnih površina, a grupa radnika je tokom jučerašnjeg dana bila vanredno angažovana na prostoru Konika
0 komentar(a)
Konik, čišćenje, Foto: Podgorica.me
Konik, čišćenje, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 26.07.2017. 13:54h

Pražnjenje kontejnera se na teritoriji Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici, a tokom prethodnog dana je iz kontejnera sakupljeno i na gradsku deponiju odvezeno 230 tona komunalnog otpada, saopšteno je iz podgoričke "Čistoće".

Redovno se obavlja i manuelno održavanje javnih površina, a grupa radnika je tokom jučerašnjeg dana bila vanredno angažovana na prostoru Konika, odakle je sa javnih površina uklonjeno 100 kesa otpada.

"Grupa radnika angažovana putem javnog rada "Neka bude čisto" danas poslove manuelnog sakupljanja otpada obavlja uz cetinjsku magistralu, a juče je uz petrovačku magistralu sakupljeno 55 kesa odloženog otpada. Shodno operativnom planu, ekipe uz angažovanje mehanizacije uklanjaju nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina, a ovi poslovi se danas u prvoj smjeni obavljaju u naselju Zagorič i dijelu Maslina. Tokom jučerašnjeg dana poslovi uklanjanja nelegalno formiranih odlagališta otpada obavljani su u naseljima Donja i Gornja Gorica, Tuzi i Masline. Prethodne noći je uz angažovanje autocistijerne vršeno pranje u sljedećim ulicama: Ljubljanska, Džona Džeksona i Union bridge, a isto je prekinuto oko ponoći zbog kiše", navode iz preduzeća.

U utorak veče autocistijerna je bila angažovana u Blokovima V i VI, u sljedećim ulicama: Dalmatinska, Slovačka, Vlada Ćetkovića, Mihaila Lalića, Vijenac Kosovskih junaka, Velimira Terzića, Blaža Jovanovića, Meše Selimovića, Đoka Miraševića i Džordža Vašingtona.

Bonus video: