Brucoši još na čekanju

Vlada je još početkom juna donijela odluku da VMŠ treba da ostane u Beranama, a radi studenata i razvoja sjevernih opština
1 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Univerzitet Crne Gore, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2017. 12:03h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore danas nije glasao o upisu nove generacije studenata na Visoku medicinsku školu, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, članovi UO su razmijenili argumente zbog čega bi VMŠ trebalo da ostane u Beranama, odnosno bude preseljena u Podgoricu, ali nakon rasprave o tome, nijesu glasali ni za jednu od ove dvije opcije.

Tako ni današnji, skoro trosatni sastanak Upravnog odbora, nije saopštio budućim brucošima kad i gdje mogu predati dokumenta za upis.

Vlada i UCG već dva mjeseca ne mogu da nađu zajednički jezik u vezi sa sjedištem VMŠ.

Senat i menadžment UCG smatraju da je jedina prava adresa za ovaj studijski program Podgorica, a zbog kvaliteta diploma svršenih studenata.

Vlada je još početkom juna donijela odluku da VMŠ treba da ostane u Beranama, a radi studenata i razvoja sjevernih opština.

U spor se uključila i Prosvjetna inspekcija, koja je prije dvije sedmice naredila UCG i rektorki Radmili Vojvodić da raspišu konkurs za upis 70 studenata na VMŠ u Beranama. Iako je rektorka dopisom upozorila inspekciju da ona ne raspisuje konkurs, inspekcija je sa 50 eura kaznila kao odgovorno lice na UCG zbog nepoštovanja naredbe. UCG je za sada snakcionisan sa 500 eura.

Bonus video: