Idea-CG kao dio Fortenova grupe dobila sertifikat Best Places to Work

Nakon uspješno završenog procesa evaluacije Fortenova grupa je za 22 kompanije, među kojima je Idea-CG, dobila sertifikat Best Places to Work, međunarodnu potvrdu koja poručuje da kompanije Grupe prepoznaju važnost pozitivnog iskustva na radnom mjestu i prije svega cijene svoje zaposlene. Time se Fortenova grupa svrstala u društvo vodećih svjetskih kompanija koje dosljedno ostvaruju dugoročne poslovne rezultate kroz visoku angažovanost zaposlenih, participativno vođstvo i usmjerenost na ljude.

16546 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Idea-CG
Foto: Idea-CG

Sertifikat Best Place to Work, Fortenova grupu i njene kompanije izdvaja na tržištu rada, omogućava kvalitetnije privlačenje novih zaposlenih, naročito mladih, koji prepoznaju važnost nezavisnih potvrda i snažnog fokusa kompanije u izgradnji poželjnog mjesta za rad.

Kompanija Idea-CG, kao dio Fortenova grupe, dobila je sertifikat Best Places to Work za tržište Crne Gore.

Ponosni smo što smo dio Grupe koja je nosilac ovako važnog priznanja koje je najbolji pokazatelj naše spremnosti da kontinuiranim naporima stvorimo pozitivno i podržavajuće radno okruženje za sve naše zaposlene. Vjerujemo da su zadovoljni zaposleni ključ uspjeha naše kompanije, te ćemo nastaviti da ulažemo u njihov razvoj i dobrobit. Ovaj sertifikat nas dodatno podstiče da se još više i snažnije posvetimo unapređenju uslova rada, ali i stvaranju zdravog i inkluzivnog poslovnog okruženja koje njeguje različitost i ravnopravnost svih“, kazao je Ivan Karadžić, izvršni direktor kompanije Idea-CG.

Milica Ilić Bošković, direktorica Sektora ljudskih resursa istakla je da je Frotenova grupa, ali i Idea-CG kao njen dio ovim sertifikatom dobila i potvrdu međunarodne zajednice da se fokus na zaposlene prepoznaje i daje rezultate.

Fokusirani smo na stvaranje radnog okruženja u kojem svaki zaposleni može da ostvari svoj puni potencijal. Ovaj sertifikat dodatno motiviše naš tim da nastavimo da unapređujemo uslove rada i jačamo našu poziciju na tržištu kao poželjan i konkurentan poslodavac. Trudićemo se da zadržimo i unaprijedimo visoke standarde koje smo postavili, kako bismo nastavili da budemo primjer poslodavca kojem su zaposleni na vrhu liste prioriteta “, zaključila je Ilić Bošković.

Podsjetimo, Idea-CG dio je regionalne Fortenova grupe od 2021. Od 2023. dodine, u okviru kompanije Idea-CG posluju trgovački lanci IDEA i Franca. Spajanjem ova dva lanca kompanija Idea-CG postala je najveći lanac maloprodajnih objekata u Crnoj Gori sa 185 prodavnica, kao i najveći poslodavac u zemlji sa oko 2.600 zaposlenih.