Mrkojevići pitaju gdje je nestao novac za gradnju puta

Mrkojevići nemaju ni mapu lokalnih puteva, njihovo ulje nije brendirano”, rečeno je na skupu kojem se od pozvanih predstavnika lokalne vlasti odazvao samo predsjednik SO Radomir Novaković Cakan
183 pregleda 3 komentar(a)
Mrkojevići, Foto: Radomir Petrić
Mrkojevići, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.07.2017. 18:35h

Godinama prolongirana rekonstrukcija puta kroz Mrkovsko polje je hitno potrebna investicija u MZ Mrkojevići.

To je zaključeno je na okruglom stolu “Ekonomski potencijali Mrkojevića“ održanom u hotelu “Kalamper wellness&SPA”.

Centralna tema ovog skupa u sklopu manifestacije “Dani Mrkojevića” je bila upravo urgentna potreba popravke 11 km duge dionice od brda Sveti Ivan do Kameničkog mosta, o čemu su inače “Vijesti“ pisale u kontinuitetu prethodnih osam godina.

Iako zvanično normiran kao lokalni, ovaj put je u praksi međunarodni jer njime svakodnevno, a naročito ljeti, ka i od graničnog prelaza Sukobin prolaze hiljade automobila.

“Za prvu fazu ovog projekta novac je u budžetu bio planiran još prije par godina, no on je volšebno nestao iz plana Opštine Bar za 2017. Mrkojevići više neće vjerovati predizbornim obećanjima o izgradnji puta koji je naša žila kucavica ni poziciji ni opoziciji, već samo konkretnoj akciji koja bi krenula od Kameničkog Mosta prema brdu Sveti Ivan. Tražimo od Opštine Bar da hitno odgovori gdje je nestao novac za gradnju puta. Gdje su dva miliona eura koji se uberu iz ove mjesne zajednice i zašto se u skladu sa postojećim pravnim normama oni ne vraćaju tamo odakle su došli”, poručeno je sa skupa.

Zatraženo je da se konačno formira mjesna zajednica Mrkojevići koja je godinama u V.D. stanju “čime se nanosi ogromna šteta žiteljima ovog kraja”, a ukazano je i na stare problem sa nepostojanjem vodovoda i kanalizacije na 11 kilometara dugoj obali koja pripada Mrkojevićima.

“Mrkojevići imaju sjajne predispozicije za razvoj turizma počev od obale do planinarenja, pješačenja, alpinizma, sa posebnim naglaskom na kanjon Međurečke rijeke, a stidljivo se nalaze u turističkoj ponudi grada Bara.

Mrkojevići nemaju ni mapu lokalnih puteva, njihovo ulje nije brendirano”, rečeno je na skupu kojem se od pozvanih predstavnika lokalne vlasti odazvao samo predsjednik SO Radomir Novaković Cakan.

Skup na Velikom Pijesku podržao je Fond za manjine, pokrovitelj je bio Savjet Muslimana Crne Gore, a organizator mr Alen Pelinković.

Manifestaciju “Dani Mrkojevića” okončaće trećeg avgusta kulturno-zabavni program “Duzen”.

Bonus video: