Mještani barske Kambodže i ovog ljeta bez vode: Pred Opštinu će u ponedjeljak

Očigledno da je obećanje rješenja vodosnabdijevanja ovog naselja bilo samo marketinški i predizborni trik, poručili su iz barskog SDP-a
153 pregleda 1 komentar(a)
Kambodža, Foto: Radomir Petrić
Kambodža, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 14.07.2017. 18:40h

Stotinjak domaćinstava iz naselja Sveti Ivan u Baru, poznatijeg kao Kambodža, i ovog ljeta je bez vode, iako je svega 300 metara udaljeno od trase Regionalnog vodovoda.

Zbog toga su mještani najavili protest ispred Opštine, u ponedjeljak u 10 časova. Naselje je uglavnom nelegalno podignuto i godinama je bez vode, a mještani tvrde da su spremni da učestvuju u izgradnji vodovodne mreže.

“Organizovaćemo mirne proteste ispred zgrade Opštine jer nam se uskraćuje pravo na vodu kao opšte društveno dobro. Podsjećam da smo se do sada obraćali predsjednicima države i Skupštine i ombudsmanu, koji su nas uputili na Opštinu i Vodovod. Posljednji put u Baru nam je obećano da će do septembra 2016. problem biti riješen. Na naše brojne dopise i molbe, nismo dobili niti jedan odgovor”, rekao je “Vijestima” predjednik komisije za vodosnabdijevanje naselja Reka Ličina.

Nakon što je pismo o protestu dostavio svim odborničkim klubovima u SO Bar, Ličina je najavio i moguću blokadu puta Bar-Ulcinj i Bar-Mrkojevići-Sukobin, “ako nakon mirnih protesta ne bude pomaka”.

Reagovao je barski SDP koji je Ličinu uputio da “ljubazno zamoli” aktuelne koalicione partnere u Baru DPS i BS da mu omoguće uvid u koalicioni sporazum.

“Očigledno da je obećanje rješenja vodosnabdijevanja ovog naselja bilo samo marketinški i predizborni trik pred parlamentarne izbore u prošlom oktobru. Ne sumnjamo da će se isti trik ponoviti i pred naredne lokalne izbore u Baru. A i što ne bi bio ponovljen, kad svaki put upali“, naveo je u saopštenju predsjednik barskog SDP-a Dragan Vojvodić.

On je ocijenio da je, bez obzira na status Kambodže i drugih “divljih” naselja u Baru, neshvatljivo i neprihvatljivo da dio građana Bara nema ni kap vode. “Jer je ne dobijamo sa Ivanovih korita, a ispred nosa im prolazi golemi cjevovod Regionalnog vodovoda”.

Bonus video: