Demokrate Bar: Službeno vozilo parkirano poprečno na trotoaru, građani navikli na bahato ponašanje

Barske Demokrate su saopštile da su građani Bara već odavno navilki na ovo "bahato ponašanje, bilo da je to vlast, ili barski „opasni momci“, i naučili da je bolje da ne komentarišu ništa, jer i nema neke svrhe."
87 pregleda 12 komentar(a)
Bar službeno vozilo, Foto: Demokrate Bar
Bar službeno vozilo, Foto: Demokrate Bar
Ažurirano: 13.07.2017. 13:47h

Barski odbor Demokratske Crne Gore saopštio je da je ispred Kulturnog centra Bar parkirano službeno vozilo "nekog od visokih funkcionera barske opštine poprečno na trotoaru, ostrvskom prelazu za pješake, blokirajući prolaz i najvitkijim građanima i turistima, a da ne govorimo o kolicima za djecu ili neke OSI"

"Dan nakon što je gradonačelnik Bara 12. jula čestitao praznik rekavši da smo „Ponosni i što vjekovima čuvamo tradicionalne vrijednosti koje čine Bar najljepšim mjestom i za zivot i za odmor“ osvanuo je ovaj prizor ispred Kulturnog centra Bar: službeno vozilo nekog od visokih funkcionera barske opštine (BR CG 003), parkirano je poprečno na trotoaru, ostrvskom prelazu za pješake, blokirajući prolaz i najvitkijim građanima i turistima, a da ne govorimo o kolicima za djecu ili neke OSI. Kako pristupiti komentarisanju ove scene? Da li sa zakonskog aspekta, pa da kažemo da je u pitanju prekršaj zbog koga se odnosi vozilo popularnim „paukom“ i naplaćuje ogromna kazna? Da li da kritikujemo zbog činjenice da je to učinio državni službenik koji na neradni dan koristi vozilo u privatne svrhe? Da li da se pitamo gdje je sad komunalna policija koja svako malo „diže“ skromna auta građana, a žmuri pored Mercedesa i Poršea parkiranih na trotoarima ili travi? Da li da sve to zanemarimo i sa ljudskog aspekta kažemo da je sramno i nemoralno blokirati vozilom prolaz sugrađanima i turistima, nekome ko mora tuda proći? Na žalost, ništa od toga", navodi se u saopštenju.

Barske Demokrate su saopštile da su građani Bara već odavno navilki na ovo "bahato ponašanje, bilo da je to vlast, ili barski „opasni momci“, i naučili da je bolje da ne komentarišu ništa, jer i nema neke svrhe."

"Jesu li to vrijednosti koje čine naš grad najljepšim mjestom za život i odmor? Građanima je svaki dan u Baru ovakav, ali hvala vlasti koja nas i za praznik sigurnim korakom i dosljedno podsjeća gdje i kako živimo, i sa čime moramo da se nosimo svakog dana. Do nekog novog 13. jula koji ćemo možda dočekati pod nekim novim, slobodnim nebom, i zaista proslaviti ovaj veliki praznik", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: