Završena rekonstrukcija bine na krovu KIC-a Budo Tomović

U saopštenju se dodaje da su izvšrene su zidarske popravke, zatim radovi na stepenicama, a ugrađen je i novi brodski pod
237 pregleda 1 komentar(a)
terasa, KIC Budo Tomović, Foto: Filip Roganović
terasa, KIC Budo Tomović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.07.2017. 10:36h

Agencija za stanovanje Podgorice završila je posao oko adaptacije bine na krovu Kulturno-informativnog centra Budo Tomović, prije predviđenog roka, saopšteno je iz PG biroa.

U saopštenju se dodaje da su izvšrene su zidarske popravke, zatim radovi na stepenicama, a ugrađen je i novi brodski pod.

"U narednom periodu će se takođe obaviti radovi popravke rasvjete na krovu kao i farbanje kontrukcije. Podsjećamo da je, kada je riječ o investicijama i sanacijama u JU Kulturni - informativni centar ''Budo Tomović'' samo tokom prethodne godine realizovana kapitalna investicija na tehničkoj infrastrukturi u iznosu od 90 hiljada eura, a u okviru koje je izvršena rekonstrukcija sistema scenske mehanike na velikoj sceni i radovi na zamjeni kompletnog sistema grijanja i hlađenja u Velikoj sali. Radovi su obuhvatali montiranje 16 novih cugova, poštujući najsavremenije standarde scenske tehnike. Dio sistema je automatizovan, što je novina. Rekonstrukcijom sistema scenske mehanike umnogome su unaprijeđeni tehnički uslovi za izvođenje programa. Radovi na kompletnoj sanaciji sistema scenske mehanike nastavljeni su, u manjem obimu, i u 2017. godini i za tu namjenu u iz budžeta KIC-a izdvojeno je 9.000 eura. Takođe, ove i prethodne godine nabavljena je zvučna i svjetlosna oprema, i time poboljšan sistem rasvjete i tona", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su u okviru kapitalnih izdataka za 2017. opredijeljena sredstva u visini 75.000 eura za rekonstrukciju Dodest sale u kojoj se takođe održava veliki dio programa, pa je u toku prikupljanje dokumentacije za raspisivanje tendera.

"Posljednji program na terasi KIC-a je realizovan početkom jula prošle godine, a KIC je inače tokom prethodnog perioda izlazio u susret velikom broju inicijativa i predloga, pa je samim tim na terasi organizovan niz manifestacija i koncerata. Kada je riječ o održavanju bine, KIC se tim povodom obratio nadležnoj službi Glavnog grada zbog procjene stanja i utvrđivanja eventualnih nedostataka koje je potrebno otkloniti, kako bi se bina mogla koristiti", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: