Mijović prozvao Šehovića zbog supruge: Ne može na čelo vrtića bez članske

“Moja supruga će se žaliti na ovakvu odluku, jer smatra da su njene reference bolje. Na kraju, to dokazuje njen dosadašnji rad na poziciji pomoćnika direktora i vršioca dužnosti direktora. Smatram da je jedini nedostatak moje supruge to što nije politički aktivna”, kazao je Mijović “Vijestima”
206 pregleda 6 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.07.2017. 17:31h

Direktor NVO 4Life Saša Mijović optužio je ministra prosvjete Damira Šehovića da je za novog direktora podgoričke predškolske ustanove “Đina Vrbica” postavio kandidata bez referenci, čime je “nanio štetu njegovoj supruzi Mileni Mijović, dosadašnjoj v.d. vrtića”.

Za direktora je postavljen Vuk Stanišić.

Mijović je na Fejsbuk profilu objavio da je ministar njegovoj supruzi, tokom sastanka u Ministarstvu, nudio mjesto pomoćnika direktora vrtića, i zatražio od Šehovića da to više ne radi na taj način.

“Moja supruga će se žaliti na ovakvu odluku, jer smatra da su njene reference bolje. Na kraju, to dokazuje njen dosadašnji rad na poziciji pomoćnika direktora i vršioca dužnosti direktora. Smatram da je jedini nedostatak moje supruge to što nije politički aktivna”, kazao je Mijović “Vijestima”.

Prema njegovim riječima, njegova supruga će uložiti žalbu, jer smatra da je oštećena. “Ali se pitam kakav je to način da se tako nude radna mjesta? Eto, to je naša reforma obrazovanja”, poručio je Mijović.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da su njihove procedure “jasne i provjerljive”. “Cijenimo neozbiljnim komentarisanje mišljenja sa privatnih Fejsbuk profila”, poručili su iz Ministarstva.

Predstavnik roditelja u Upravnom odboru Nađa Ljiljanić kazala je “Vijestima” da je stav odbora bio da Milena Mijović treba da nastavi da vodi ustanovu. “Taj stav smo i uputili Ministarstvu i malo je reći da smo razočarani donesenom odlukom. Zbog toga ćemo organizovati i peticiju, a Savjet roditelja će uložiti prigovor na ovu odluku”, kazala je Ljiljanić.

Istakla je da Mujović poznaje ustanovu i da je za nju puno dobrih stvari učinila.“Neke jedinice su htjeli da zatvore, Milena ih je spasila. Radi sve u korist naše djece. Poznajemo je i znamo da će učiniti sve da udovolji našim mališanima. Drugog kandidata ne znamo. Šta ako ne bude radio u korist djece i ustanove”, istakla je Ljiljanić.

Ministarstvo se formalno nije oglašavalo ovim povodom, a “Vijestima” je nezvanično pojašnjeno da Upravni odbor ne odlučuje o izboru kandidata.

Prema zakonu, upravni odbor upućuje svoj predlog Ministarstvu.

Bonus video: