Trotoar će graditi kad riješe sporove

“Tako je bilo do 2002. godine, kada su neki radnici došli, raskopali trotoare i ostavili haos... Nije rijedak slučaj da se kamen sa ulice odbije i ošteti stakla na kućama i automobilima. Najgore je kada je padne kiša, pa se stvore rupe da ne može čovjek da kroči, već mora da ide magistralom...”, kaže Čikić
56 pregleda 0 komentar(a)
3. sandžačke, Foto: Jadranka Ćetković
3. sandžačke, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.07.2017. 20:15h

Ulica 3. sandžačke u Bijelom Polju nema uređene trotoare, što predstavlja veliku opasnost po pješake, naročito đake koji tim putem idu u OŠ ”Marko Miljanov”.

Građani kažu da je takvo stanje zadnjih 15 godina i apeluju na nadležne da pod hitno reaguju.

Glavni menadžer Opštine Fahudrin Begović kazao je da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i da su radovi planirani.

“Nakon što se taj problem riješi, Direkcija za izgradnju i investicije će pristupiti izgradnjih pješačkih staza i dijela kolovoza u toj ulici”, kazao je Begović.

Mještanin Ibrahim Čikić je ispričao da je prije samo nekoliko decenija ta ulica bila najljepša u gradu.

“Tako je bilo do 2002. godine, kada su neki radnici došli, raskopali trotoare i ostavili haos... Nije rijedak slučaj da se kamen sa ulice odbije i ošteti stakla na kućama i automobilima. Najgore je kada je padne kiša, pa se stvore rupe da ne može čovjek da kroči, već mora da ide magistralom...”, kaže Čikić.

Njegova komšinica Mejra Agović tvrdi da odavno ne smiju da sjede ispred kuće zbog kamenja koje “fijuče” nakon nailaska automobila i da zbog toga ne smiju da puste djecu da se igraju u dvorištu.

Mještani ističu da je ulica dio magistralnog puta Bijelo Polje- Mojkovac, da vodi prema školi, vrtiću, crkvi i džamiji, a da je u njoj rođen narodni heroj Rifat Burdžović-Tršo. Jedan od najstariji sugrađana Iljaz Ajdinović kazao je da je ulica ruglo Bijelog Polja.

Bonus video: