Požar u Tivtu stavljen pod kontrolu: Do kraja dana bi mogao biti ugašen

Komandir SZS Tivat Zoran Barbić "Vijestima" je kazao da će učiniti sve da do kraja dana u potpunosti ugase požar i da će ako za to bude potrebe zatražititi i intervenciju protivpožarnih aviona MUP-a
2 komentar(a)
Plavi horizonti požar, Foto: Siniša Luković
Plavi horizonti požar, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.07.2017. 09:06h

Veliki šumski požar koji već treći dan gori na području Krtola u Tivtu jutros je stavljen pod potpunu kontrolu i vatrogasci očekuju da bi ukoliko vremenske prilike budu povoljne do kraja dana mogao biti potpuno ugašen.

Na požarištu su sinoć dežurale ekipe vatrogasaca iz više primorskih opština kao i pripadnici Vojske Crne Gore, ali nije bilo potrebe za njihovom većom intervencijom. Zbog toga su jutros ekipe iz drugih gradova vraćene, a na požarištu dežura i po potrebi interveniše 30-ak pripadnika grupe Zaštite i spašavanja opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli iz Radovića.

Komandir SZS Tivat Zoran Barbić "Vijestima" je kazao da će učiniti sve da do kraja dana u potpunosti ugase požar i da će ako za to bude potrebe zatražititi i intervenciju protivpožarnih aviona MUP-a. On je dodao da plaži Plavi horizont, koja je juče posijepodne morala biti evakuisana više ne prijeti nikakva opasnost, pa je danas to popularno kupalište u punoj funkciji.

Barbić se zahvalio svim kolegama iz vatrogasnih jedinica primrskih gradova dobrovoljnim vatrogascima iz Krtola i Perasta, pripdnicima vojske, Upravi pomorske sigurnosti, Direktoratu za vanredne situacije MUP-a, Komunalnom preduzeću i Vodovodu TIvat, te brojnim privatnim autoprevoznicima i firmama koje su u protekla dva dana pomagali u gašenju jednog od najvećih požara u Tivtu u posljednjih 15 godina

Bonus video: