Savković: Da li će poslanici izaći uzdignute glave ili su im bitnije fotelje?

Ustavni sud je 19. aprila ukinuo odredbe o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, ocjenjujući da nisu u saglasnosti sa najvišim pravnim aktom i obavezao Vladu da u roku od tri mjeseca Skupštini podnese Predlog zakona za izvršenje te odluke
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2017. 12:08h

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece provele su noć ispred Skupštine Crne Gore gdje se poslanici izjašnjavaju o Predlogu zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda koji se tiče njihovih primanja.

Predsjednica Koordinacionog odbora majki Željka Savković poručila je da će majke ostati ispred Skupštine i da će organizovati nove proteste, ako poslanici izglasaju zakon.

"Ovo je dan koji će biti upisan u istoriju Crne Gore, kada će samo dva glasa u Skupštini moći da odluče o sudbini majki - da li sačuvati fotelju, ili podignute glave izaći iz Skupštine", rekla je Željka Savković.

Majke su ponovile zahtjev za ostavkama "svih koji vode ministarstva koja ne umiju da vode". Pozvale su Bošnjačku stranku kako su sa Liberalnom partijom glasali za usvajanje zakona, danas glasaju protiv ukidanja naknada.

Majke iz Rožaja prozivale su funkcionera Bošnjačke stranke i potredsjednika Vlade Rafeta Husovića.

"Ako se danas izglasa zakon 6.000 majki i porodica sa sjevera će ostati bez primanja. Koji je interes poslanika iz BS? Da zastupaju narod ili je njihov interes neki drugi? Apelovale smo na BS da ne glasaju zakon, ako to učine "pada Vlada"", kazala je Senada Fetahović iz Rožaja.

Majke su ranije poručile da je za njih ovo dan D jer se odlučuje o njihovoj sudbini.

Jedna od korisnica naknade, Milosava Radulović iz Nikšića sa jučerašnjeg skupa je poručila da poslanici ne odlučuje samo o majkama nego i o sudbini njihove djece.

"Pojedinim poslanicima skrećeno pažnju da ne vode računa o očuvanju svojih fotelja i uskopartijskim interesima, nego da sada donose zakone u interesu građana koji su ih glasali", rekla je Radulović.

Ustavni sud je 19. aprila ukinuo odredbe o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, ocjenjujući da nisu u saglasnosti sa najvišim pravnim aktom i obavezao Vladu da u roku od tri mjeseca Skupštini podnese Predlog zakona za izvršenje te odluke.

Galerija

Bonus video: