Šest crnogorskih policajca radno na hrvatskom primorju

Projekat razmjene policijskih službenika sa Hrvatskom, Srbijom i Albanijom počeo je sa realizacijom 2012. godine, dok je 2013. godine proširena saradnja sa policijama Makedonije i Italije
65 pregleda 0 komentar(a)
policajci, razmjena, Foto: Uprava policije
policajci, razmjena, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.06.2017. 11:52h

Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović se danas sastao sa službenicima Uprave policije koji će narednih dva mjeseca biti radno angažovani u Republici Hrvatskoj. Ovi policijski službenici se upućuju u Hrvatsku u sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone koji sprovode Uprava policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske.

"Stojanović i pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Štaba Operativne akcije ,,Ljeto 2017” Nikola Janjuševć očekuju da će nastavak ovakvog oblika saradnje, koja traje već šestu godinu, osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i preventivno uticati na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Šest službenika Uprave policije – tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će dakle, od 01. jula do 01. septembra 2017. godine, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Republike Hrvatske", saopšteno je iz policije.

Projekat razmjene policijskih službenika sa Hrvatskom, Srbijom i Albanijom počeo je sa realizacijom 2012. godine, dok je 2013. godine proširena saradnja sa policijama Makedonije i Italije.

"Jedino sa policijom Hrvatske razmjena funkcioniše na bazi reciprociteta, dok iz ostale četiri zemlje policijski službenici radno borave na našem primorju. I ovog ljeta će dakle na našem primorju biti radno angažovani policijski službenici iz navedenih pet zemalja dok će naši policijski službenici, kao što je navedeno, radno boraviti samo u Hrvatskoj. Radno angažovanje policijskih službenika iz ovih pet zemalja na našem primorju vrši se shodno protokolima o saradnji između policija tokom ljetnje turističke sezone, koje crnogorska policija svake sezone potpisuje sa policijama tih zemalja", dodaje se.

Bonus video: