Novi sistem naplate zbunio ljude: Suvenir i račun umjesto ulaznice

“Sigurno je da na početku primjene novog sistema može doći do zabune, ali stvari će biti uhodane jako brzo i ne očekujemo ubuduće bilo kakve probleme”
123 pregleda 12 komentar(a)
Ulaznica NP, Foto: Podgorički vremeplov
Ulaznica NP, Foto: Podgorički vremeplov
Ažurirano: 26.06.2017. 19:31h

Novi sistem naplate o kojem uprava nije na vrijeme obavijestila javnost zbunio je posjetioce Nacionalnog parka Durmitor, koji su ilustraciju bukmarkera koji im je izdat umjesto ulaznice objavili na društvenim mrežama.

“Izdato danas uz naplaćen ulaz od tri eura na splavištu na Đurđevića Tari, a dolje piše ovo nije ulaznica”, navodi se u komentaru posjetioca, uz ilustraciju bukmarkera, koji je objavljen na stranici Podgorički vremeplov.

Direktor NP Durmitor, Tomo Pajović, kazao je “Vijestima” da su počeli sa novim sistemom naplate, te dodao da će ubuduće u svim NP posjetiocima umjesto ulaznice biti izdati fiskalni blok i bukmarker, kao suvenir.

“Sigurno je da na početku primjene novog sistema može doći do zabune, ali stvari će biti uhodane jako brzo i ne očekujemo ubuduće bilo kakve probleme”, kazao je on. Pajović je na terenu provjerio i da li je bilo bilo kakvih zloupotreba, te kazao da, prema prvim informacijama, to nije bio slučaj.

“Možda je posjetioca zbunilo jer je naš zaposleni na bukmarker mahinalno udario pečat, što nije trebalo da uradi. To je samo suvenir, nije novčani dokument”, objasnio je on.

Novi sistem naplate, kako je objašnjeno iz uprave Nacionalnih parkova Crne Gore, uveden je zbog niza zloupotreba sa dosadašnjim izdavanjem ulaznica. Ulaznica u NP Durmitor i Biogradska gora koštaju tri, Lovćen dva, Skadarsko jezero četiri i NP Prokletije jedan euro.

Bonus video: