Bosiljka čuva drveće od sječe: Samo ostavite stabla da ih zalivam

Bosiljka kritikuje državne istitucije što su dozvolile da se grad tako razvija, kako hoće oni koji grade i prodaju stanove
106 pregleda 11 komentar(a)
platani, Zagorič, Foto: Screenshot (YouTube)
platani, Zagorič, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.06.2017. 17:56h

Podgoričanka Bosiljka Kankaraš ustala je u odbranu desetak stabala koja se nalaze tik do njenog imanja u Zagoriču, ali na zemlji kompanije “Čelebić”, gdje počinje gradnja projekta Siti kej. Iz ove kompanije poručuju joj da ne treba da brine.

"Željeli smo da oplemenimo prostor ispred naše kapije, da uradimo nešto za opšte dobro", počinje priču Bosiljka Kankaraš.

Sada se nekoliko platana i lipa nalazi na zemlji kompanije “Čelebić” koja ovdje namjerava da gradi zgrade i prodaje stanove u okviru projekta Siti kej. Nedavno su došli da ograde cijelu parcelu, ali im Bosiljka nije dala, iz straha da radnici ne posijeku drveće.

"Prije nedjelju dana su došli, rekli su ovo je naše, mi smo to kupili i tačka. Ja sam naravno suprostavila se...", dodaje Bosilja.

Zvala je nadležne u Glavnom gradu, zatim inspekcije, a u toku je izrada procjene vještaka za šumarstvo. Poručuje da neće dozvoliti da drveće strada. A iz kompanije Čelebić poručuju da je drveće bezbjedno, ali da moraju ograditi svoju zemlju.

"Duboko poštujemo osjećanja gospođe Kankaraš i obećali smo da ćemo stabla čuvati i dopuniti sadnicama, okolinu kositi, zalivati, da i ona to zajedno sa nama može raditi, da ćemo zasaditi još zelenila na tom potezu, ali gospođa i dalje problematizuje cijelu situaciju i onemogućava nas u namjeri da ogradimo sopstvenu parcelu", saopštili su iz ompanije "Čelebić".

A Bosiljka kritikuje državne istitucije što su dozvolile da se grad tako razvija, kako hoće oni koji grade i prodaju stanove.

A iz kompanije Čelebić poručuju da je promocijom projekta Siti kej od početka jasno da su za cilj postavili više zelenila u ovom dijelu grada i na ovoj konkretnoj parceli. A Bosiljka na kraju kaže da ipak očekuje dogovor.

"Sve vam opraštam, samo ostavite stabla da ih ja zalivam, ništa više ne tražim", kaže Bosiljka.

Bonus video: