Opština Nikšić i NVO potpisali ugovor o finansiranju projekata

Potpredsjednica SO Nikšić, Sonja Nikčević, podsjetila je da je Opština NIkšić jedna od prvih koja je potpisala sporazum o saradnji sa NVO sektorom
116 pregleda 0 komentar(a)
Opština Nikšić, NVO, Foto: Svetlana Mandić
Opština Nikšić, NVO, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.06.2017. 11:52h

Predstavnici lokalne uprave Nikšića potpisali su ugovor sa nevladinim organizacijama čije projekte će podržati u ovoj godini. Prema riječima Lazara Mijanovića, predsjednika komisije, od 35 projekata, koliko je prijavljeno, Opština će sa 30.000 eura podržati osam projekata.

“Ove godine prednost su imali projekti iz oblasti socijalne i dječije zaštite i promocije Nikšića u smislu turizma. To su oblasti koje su prioritetne što ne znači da prioritetne oblasti uvijek prolaze na konkursu, već sve zavisi od kvaliteta projekta”, kazao je Mijanović.

Potpredsjednica SO Nikšić Sonja Nikčević podsjetila je da je Opština NIkšić jedna od prvih koja je potpisala sporazum o saradnji sa NVO sektorom.

“To je jedna od faza i pokušaja da se osnaži čitav segment aktivnosti. U stvari, to je pokušaj da se kroz rad sa civilnim i nevladinim sektorom, politike koje realizuje Opština na jedan konkretniji način održe i da zajedničkim radom doprinesemo da i javnost shvati da sve ono što radimo, radimo u interesu građana“, kazala je Nikčević.

Najviše novca, 5.730 eura, dobio je projekat pod nazivom “Lake fest–turistička razglednica Nikšića”, koji je predložila NVO Civitas Montenegro Centar, dok je projekat promocije turističkih potencijala Nikšića kroz sport Crnogorske kulturne mreže dobio 234 eura manje. ''Visit Bedem'' od Pro Futura Opština će podržati sa 4.494 eura, a ''Građansku inicijativu za opšte dobro'' Naše budućnosti sa 3.618 eura.

Društvo mladih ekologa Nikšić za zaštitu i prirodnu valorizaciju Studenačkih glavica dobilo je 3.610 eura, a NVO ''Morakovo'' 3.179 eura za projekat ''Doprinos razvoju turizma u Župi nikšićkoj''. Centar za edukaciju ABCD za projekat "Znanje svima" dobio je 1.956 eura, a Kinološko društvo ''Trebjesa'' za Međunarodnu izložbu pasa svih rasa 1.916 eura.

Bonus video: