Opštini Tivat 80.000 eura za jačanje partnerstva sa NVO sektorom

Odluku o učešću Opštine Tivat u ReLOaD projektu donio je partnerski odbor projekta
65 pregleda 0 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.06.2017. 14:18h

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat aplicirao je na javni poziv UNDP-a, pa je Tivat odabran za jednu od pet crnogorskih lokalnih uprava koje su stekle pravo učešća u projektu “ReLOaD - Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, za Crnu Goru”. Ovim projektom za pet najuspješnijih opština u oblasti transparentnosti dodjele sredstava za NVO, obezbijeđeno je po 100.000 eura.

“Učešće lokalne samouprave iznosi 20% od ukupno plasiranih sredstava, što će reći da Opština Tivat obezbjeđuje 20.000 eura, a dobija dodatnih 80.000 eura u narednih 3 godine. Novac je namjenjen jačanju partnerskih odnosa lokalne uprave i NVO sektora, a tivatskoj lokalnoj upravi predstoji usvajanje Akta o metodologiji za transparentno finansiranje projekata NVO, od strane Skupštine Opštine.”- saopštila je juče portparolka lokalne uprave Branka Čelanović.

Pet odabranih partnerskih lokalnih samouprava imaće obezbjeđenu i tehničku pomoć sa ciljem jačanja saradnje sa nevladinim sektorom, kao i podršku u daljem razvoju i usavršavanju transparentnih mehanizama za raspodjelu sredstava namijenjenih za finansiranje projekata NVO.

Odluku o učešću Opštine Tivat u ReLOaD projektu donio je partnerski odbor projekta, sačinjen od predstavnika Ministarstva javne uprave, Kancelarije za saradnju sa NVO, Zajednice opština Crne Gore, Delegacije EU u Crnoj Gori, UNDP-a Crne Gore kao i predstavnika NVO sektora i TASCO projekta.

Bonus video: