Planira se bulevar koji bi povezao Petrovačku i Cetinjsku magistralu

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, uskoro bi u Podgorici trebalo da sa predstavnicinama SB potpiše mandatno pismo koje prethodi finalnoj ponudi
128 pregleda 17 komentar(a)
radovi na putu, put radovi, Foto: Shutterstock.com
radovi na putu, put radovi, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.06.2017. 11:25h

Uprava Glavnog grada priprema novi projekat vrijedan blizu 20 miliona eura koji podrazumijeva izgradnju saobraćajnice bulevarskog tipa, kojom bi trebalo da se povežu Petrovačka i Cetinjska magistrala, saznaje agencija Mina-business.

Projekat koji predviđa jugozapadnu obilaznicu, Glavni grad će realizovati u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) kao dijelom Svjetske banke (SB).

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, uskoro bi u Podgorici trebalo da sa predstavnicinama SB potpiše mandatno pismo koje prethodi finalnoj ponudi.

Iz Glavnog grada potvrdili su da se izrada projekta privodi kraju, kao i dogovori sa IFC-om oko obezbjeđenja kredita.

U Glavnom gradu navode da je taj projekat u vrhu prioritetnih, i po veličini investicije, i značaju koji ima za čitav grad, ako se ima u vidu da će se na taj način obezbijediti nesmetano funkcionisanje saobraćaja u gradskom jezgru.

Takva investicija garantuje i angažovanje domaćih preduzeća i domaće radne snage, što je i dodatni podstrek za privredu.

Bonus video: