BISER BOKE - PRAKTIČNO NEUREĐEN GRAD

Risan: Prljave plaže dočekale turiste

Direktorka turističke agencije Amfora Alenka Vidović kaže da je sramotno da gosti sami čiste plaže da bi se mogli kupati i pita se šta je sa novcem od boravišne takse koju plaćaju
216 pregleda 3 komentar(a)
risan prljave plaže, Foto: Slavica Kosić
risan prljave plaže, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.02.2019. 00:36h

Prljave i neuređene plaže,  radovi u centru grada, drvored palmi sa kojih vise osušene grane - dočekuje turiste u Risnu.

Praktično neuređen je cijeli grad, iako je u privatnom smještaju oko 400 gostiju, jer u Risnu ne radi nijedan hotel.

“Naše plaže izgledaju kao da je na njih pala bomba”, kaže Radovan Banićević koji izdaje sobe. 

Ističe da je već bilo otkazivanja, a gosti koji su stigli zadržali su se kratko.

“Od desetak plaža većina je neuređena i ne možete se na njima sunčati bez straha da ćete se na nešto nagaziti ili da ćete se inficirati, a i ulaz u more je propblematičan”, priča Banićević i tvrdi da je stanje iz godine u godinu sve gore.

Gradska riva u centru grada, čije je uređenje  trebalo da budu završeno početkom maja, još je gradilište.

Direktorka turističke agencije Amfora  Alenka Vidović kaže da je sramotno da gosti sami čiste plaže da bi se mogli kupati i pita se šta je sa novcem od boravišne takse koju plaćaju.

Iz “Morskog dobra”  kazali su “Vijestima”  da na do sada raspisanim javnim pozivima nije bilo dovoljno interesovanja za zakup plaža, ali da očekuju da će ih izdati.

Navode da je u postupku zaključenje ugovora za plažu Carine, na zapadnoj strani Risna.

Ističu da je za održavanje komunalnog reda na neustupljenim plažama i slobodnim dijelovima obale zadužena  lokalna samouprava, uz napomenu da  “redovno uplaćuju polovinu od ostvarenih prihoda od naknade za morsko dobro”.