U Pljevljima održano satirično veče miletisanja

Dobitnik nagrade tipar je Aleksandar Čotrić iz Beograda, Mladi tipar je dobio Marjan Angelovski iz Skoplja, a nagradu Vuko Bezarević Danilo Tešanović iz Doboja
150 pregleda 0 komentar(a)
miletisanje, dani humora i satire, Vuko Bezarević, Foto: Goran Malidžan
miletisanje, dani humora i satire, Vuko Bezarević, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.06.2017. 12:36h

U okviru 31. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“, sinoć je u Milet bašti održano tradicionalno humorističko – satirično miletisanje.

U programu su učestvovali Husein Čuturić, Milinko Bojat, Sofija Dakić, Branka Vojinović-Jegdić, Milenka Cica Čolović, Vaso Knežević, dramski umjetnici Slobodan Boda Ninković i Rade Lala Čolović, dječiji pjesnik Tode Nikoletić, stend ap komičari Andrija Dabanović i Srđan Jovanović. U muzičkom djelu programa nastupila je grupa Mika Estrada i prateći vokali.

U okviru manifestacije danas je u Sali Skupštine predstavljena knjiga aforizama Milorada Joknića Indeksi prepoznavanja, a u 19,30 u Domu Vojske biće otvorena izložba karikatura sa konkursa Risto Pejatović. Pola sata kasnije održaće se svečano veče na kojoj će biti uručene nagrade Tipar, Vuko Bezarević i Mladi Tipar, ovogodišnjim dobitnicima.

Dobitnik nagrade tipar je Aleksandar Čotrić iz Beograda, Mladi tipar je dobio Marjan Angelovski iz Skoplja, a nagradu Vuko Bezarević Danilo Tešanović iz Doboja.

Dobitnik Grand Prix za karikaturu je Jugoslav Vlahović, a specijalne nagrade žiri je dodjelio Jordanu Pop Ilijevu, Saši Dimitrijeviću i Miljanu Obreniću.

Nakon toga pljevaljskoj publici predstaviće se aforističari Milorad Joknić, Milenko Šarac, Marina Raičević, Veljko Rajkov, Vladislav Vlahović Saša Jovičić, Avdo Bašić, Igor Damjanović, Dejan Miličić i Zoran Raonić.

Dani humora i satire Vuko Bezarević počeli su 14. juna pozorišnom predstavom „Balkanski špijun u Sarajevu“, Narodnog pozorišta Sarajeva. Komedija je rađena prema tekstu Dušana Kovačevića.

Dan kasnije u sali Doma vojske odigrana je monodrama “Naši dani” po tekstu Radoja Domanovića. MOnodramu je adaptirao, režirao i igra, glumac Radoslav Milenković.

Dani humora i satire nose ime poznatog pljevaljskog pisca, književnog kritičara i esejiste, koji je je preminuo 1987. u 47. godini.

Objavljivao je svoje radove u svim poznatim jugoslovenskim listovima i časopisima. Književno ime stekao je prije svega svojim humorističko-satiričnim radovima, koji su mu donijeli vrijedna književna priznanja i nagrade od kojih je najznačanija nagrada Radoje Domanović 1976. godine.

Bonus video: