Prošli kuvari, konobari, tehničari računara...

U Gimnaziji “Slobodan Škerović” juče 50 đaka više nego što ima mjesta
186 pregleda 1 komentar(a)
Ekonomska škola Mirko Vešović, Foto: Vesko Belojević
Ekonomska škola Mirko Vešović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.06.2017. 05:54h

Polumaturanti koji to do sada nijesu učinili, dokumenta mogu još danas predati srednjim školama.

Rang-liste primljenih kandidata u 50 srednjih škola biće objavljene u ponedjeljak, a roditelji i đaci u roku od tri dana mogu uložiti prigovor, dok je odluka Nastavničkog vijeća konačna.

Podgoričke srednje škole bilježe veliko interesovanje polumaturanata. Direktor Trgovinske škole Zoran Klikovac zadovoljan je odzivom polumaturanata.“Posebno raduje to što se za 56 mjesta na smjeru tehničar kulinarstva javilo 90 polumaturanata. Za 28 mjesta na trogodišnjem zanimanju kuvar javilo se čak 40 đaka. Uz to je veliko interesovanje i za četvorogodišnji smjer turistički tehničar”, kaže on.

U Gimnaziji “Slobodan Škerović” za sada je 50 đaka više prijavljeno nego što ima mjesta. Za opšti smjer javilo se 309 đaka, dvojezični 34, iako je predviđen upis 28 polumaturanata.“Za filološki smjer konkurisalo je 29 đaka, a za jedno odjeljenje namijenjeno profesionalnim sportistima 69 učenika. Za matematički smjer javilo se 10 đaka”, kazala je direktoprica Zoja Bojanić-Lalević.

Ekonomska škola oglasila je prijem 280 đaka, a javilo im se do sada 369 “Radi se o velikom broju lučonoša i odličnih”, istakao je direktor Branislav Đukić.

Mašinskoj školi “Ivan Uskoković” do sada se javilo 237 polumaturanata. Više prijavljenih nego mjesta je za zanimanja automehatroničar, tehničar drumskog saobraćaja, te carinsko-špediterski tehničar.

Direktor Žarko Borovinić kazao je da mjesta ima na smjerovima za poštanski i željeznički saobraćaj, te trogodišnjim zanimanjima vozač, automehaničar..

Najveće interesovanje u Elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić” vlada za smjer elektrotehničar računara. “Predviđen je upis 84 maturanta, a za taj smjer se javilo 148 đaka. Za smjer tehničar multimedija javilo se 78 polumaturanata, a primamo 56”, navodi direktor Veselin Pićurić. On je podsjetio da je Ministarstvo prosvjete školi dodijelilo 10 stipendija za đake na trogodišnjem zanimanju elektroinstalater. “Tu za sada imamo samo šest prijavljenih. Apelujem na roditelje da budu svjesni da su budućnost upravo ova deficitarna zanimanja, jer će sa njima đaci lako do posla”, zaključio je on.

Bonus video: