Majke ispred Skupštine najavile veliki protest

Predstavnica majki, Željka Savković, je dodala da će korisnice naknada koje istraju u ovom procesu sigurno pravdu tražiti pred Evropskim sudom u Strazburu
3 komentar(a)
majke protest, Foto: Damira Kalač
majke protest, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 15.06.2017. 18:03h

Korisnice naknada nastaviće protest u ponedjeljak, u Bijelom Polju, a okupljanje u Podgorici ponovo je zakazano za četvrtak, kada će ispred zgrade Skupštine krenuti u još jednu protestnu šetnju, najavljeno je na današnjem novom okupljanju korisnica naknada za majke sa troje i više djece.

Članica Koordinacionog odbora majki, Željka Savković, najavila je i organizaciju velikog protesta, ne prezicirajući datum održavanja.

Komentarišući Predlog zakona kojim se reguliše položaj majki korisnica prava na naknadu, ona kazala da je u pitanju "veliko poniženje za one koji se zovu vlast".

"To je poniženje, kad su mogli ovo da urade ženama i praktično babama. Žene iz radnog odnosa su doveli u situaciju da u pedesetim godinama ponovo traže posao. Žene koje su prešle na naknade sa penzija, vraćaju na mizerne penzije, a one koje su bile na Zavodu za zapošljavanje, vraćaju na biro rada, bez ičega", kazala je Savković na današnjoj protestnoj šetnji.

Ona je dodala da će korisnice naknada koje istraju u ovom procesu sigurno pravdu tražiti pred Evropskim sudom u Strazburu.

Podsjetila je i da korisnice koje su dobije rješenja centara za socijalni rad na iznos umanjenih naknada, sada predaju tužbe Upravnom sudu. Savković je podsjetila da veliki broj korisnica još nije dobio rješenja, te dodala da će se majke žaliti i na nova, buduća rješenja.

"Probudite se, ne dozvolite im slast pobjede u koju su vas uvukli", poručila je majkama na današnjem okupljanju.

Protestnoj šetnji u Podgorici, majkama su se i danas pridružili mještani park šume Zagorič. U protestnoj šetnji je učestvovalo oko 200 građana.

Bonus video: