30 RAZLIČITIH PROGRAMA

Festival uličnih performera od 26. do 28. jula u Tivtu

InArt će I ove godine podržati Nacionalna turistička organizacija koja je prepoznala potencijal za afirmaciju I promociju crnogorske turističke ponude, ali I Tivta kao turističke destinacije
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2017. 17:19h

Drugi festival uličnih performera, InArt, održaće se od 26. do 28. jula u Tivtu. Tokom tri dana festivala, tivatske ulice ugostiće pozorišne i cirkuske trupe, muzičare, animatore i plesače, a publika će biti u prilici da pogleda 30 različitih programa.

O samom značaju festivala i o tome koliko je on bio drugačiji na festivalskoj sceni i onome što se generalno nudi u Crnoj Gori, njegovoj posebnosti, možda najbolje govori činjenica da je kao dio Tivatskih ljetnjih fešti dobio godišnju nagradu Nacionalne turističke organizacije Wild Beauty Award, saopštila je Maja Bakić jedna od organizatorki festivala.

InArt će I ove godine podržati Nacionalna turistička organizacija koja je prepoznala potencijal za afirmaciju I promociju crnogorske turističke ponude, ali I Tivta kao turističke destinacije.

“Prošlogodišnje izdanje festivala, ujedno I prvo, okupilo je veliki broj kako inostranih tako I domaćih posjetilaca koji su imali priliku da dožive nešto jedinstveno I drugačije, što je u skladu sa sloganom naše promotivne kampanje “Crna Gora – uvijek drugačija”, poručila je Nina Vukčević Iz Nacionalne turističke organizacije.

S tim su saglasni i u TO Tivat.

"Od starta smo prepoznali značaj ovog projekta i već drugu godinu za redom po ovom festivalu smo prepoznatljivi kako u regionu tako i šire. Nagrada Wild beauty award nas obavezuje da svake godine opravdamo tu činjenicu da smo najbolji u Tivatskim ljetnjim feštama i da uvijek idemo korak dalje, što i govori ovogodišnji program. Tivatske uličice, trgovi, platoi i riva će biti scene i ovogodišnjeg sadržajno bogatog programa brojnih izvođača, umjetnika i performera iz mnogih zemalja, što Tivtu daje značaj međunarodne prepoznatljivosti", istakla je direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić.

Festival će otvoriti plesni klub Bellissima iz Tivta, a iz Crne Gore će nastupiti još I gitarski duo koji čine Srđan Bulatović I Darko Nikčević. Tokom izvođenja kompozicije Akrobata sa posljednjeg albuma, ambijent festivala će iskoristiti za snimanje spota.

“Moram reći još jednu stvar, da ćemo na našem koncertu snimati kompoziciju i napraviti spot upravo za kompoziciju Akrobat”, rekao je Bulatović.

Osim domaćih, brojni su I gosti iz inostranstva. Iz Italije će na festival doći Katastrofa Klaun I pozorišna trupa Teatro Due Mondi, iz Francuske trupa Lilu, najznačajnija regionalna trupa Cirkobalkana koju čine umjetnici iz Srbije I Hrvatske. U saradnji sa Turskim kulturnim centrom biće predstavljena Ebru tehnika, odnosno slikanje na vodi, kao I stakloduvačka tehnika, a zabavu posjetiocima pružiće I brojni drugi umjetnici.

Galerija

Preporučujemo za Vas