Majke iz Nikšića: Nećemo da pozivamo opoziciju, oni su dužni da izađu na ulice

U Nikšiću je sve više majki koje nam se priključuju u ovoj borbi. Prilaze nam one koje nijesu imale snage i one koje su imale predrasude iz razloga što su pripadale određenim političkim partijama
51 pregleda 5 komentar(a)
majke, Foto: Svetlana Mandić
majke, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.06.2017. 18:53h

Oko stotinu korisnica naknada za majke sa troje i više djece okupilo se na nikšićkom Trgu Slobode kao odgovor na odluku Vlade da formalno ukine pomenute naknade.

“Mi na to ne pristajemo kao što nismo pristale od prvog dana. U Nikšiću je sve više majki koje nam se priključuju u ovoj borbi. Prilaze nam one koje nijesu imale snage i one koje su imale predrasude iz razloga što su pripadale određenim političkim partijama. Dokazale smo da nas niti nacionalnost niti poltičko opredjeljenje ne može pokolebati niti omesti u tome da tražimo ono što nam je dato, da ne damo da nam se na ovako nečastan način uzme”, poručila je Maja Jovović.

Prema njenim riječima majke će se okupljati u mnogim gradovima Crne Gore, dok će u Podgorici biti glavni protesti.

Vlada je usvojila poseban zakon kojim je regulisan status korisnica naknada koje je Ustavni sud nedavno proglasio neustavnim i taj dokument .poslaće Skupštini na usvajanje Majke sa troje i više djece vraćene su na socijalu u iznosima koje su imale dok su bile na birou ili su primale penziju, dok će one koje su prestale da rade primati naknade čiji je iznos Vlada utvrdila do sticanja uslova za penziju.

“Neću da pozivam opoziciju. Ona je dužna da izađe na ulicu i zaštiti svoj narod, da stane iza majki, da stane iza 22 hiljade porodica. Neću da ih pozivam, oni su valjda pozvani. Nijesmo ih za ovaj skup obavještavali jer smo se ovdje samoinicijativno okupile da se dogovorimo šta dalje”, kazala je Milosava Radulović.

Nakon protesta u Društvu Crnogorsko ruskog prijateljstva održana je tribina na kojoj su govorili prof. dr Đorđije Blažić i Demir Hodžić.

Bonus video: