Pejovićevoj ne daju dokumenta RTV Atlas u stečaju

Predsjednica Odbora povjerilaca tražila od Jovanića izuzeće stečajnog sudije Anđelića i stečajnog upravnika Cicmila
296 pregleda 1 komentar(a)
Zdravko Cicmil, Foto: Ivan Petrušić
Zdravko Cicmil, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.06.2017. 16:40h

Predsjednica Odbora povjerilaca Radio-televizije (RTV) Atlas u stečaju Dušanka Pejović tražila je od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića izuzeće stečajnog sudije Miodraga Anđelića i stečajnog upravnika Zdravka Cicmila jer joj ne omogućavaju uvid u dokumentaciju.

Ona je takav zahtjev uputila nakon jučerašnjeg ročišta u Privrednom sudu, pošto je sudija odbio njegovo odlaganje. Zastupnica novinara i ostalih zaposlenih u RTV Atlas nije dobila potpune i cjelovite informacije i dokumentaciju, koju je ranije zahtijevala od stečajnog upravnika i stečajnog sudije. Njen više puta ponovljen zahtjev i juče je odbijen kao neosnovan, kao i odlaganje ročišta dok ne dobije potpune podatke.

“Smatram da nijesu preduzete i sve potrebne mjere kako bi se ostvarila najveća moguća vrijednost imovine stečajnog dužnika i najveći mogući stepen namirenja povjerilaca na najefikasniji način”, obrazložila je bivša novinarka te televizije.

Pejović je u pisanom zahtjevu za odlaganje ročištanavela da se iz zapisnika poreske inspektorke Danijele Božović vidi da je taj dokument Privrednom sudu predat 19. maja, dok u samom zapisniku i izjašnjenju Cicmila piše da je kontrola Poreske uprave završena 30. maja.

“Nelogično je da datum predaje uslijedi prije datuma završetka inspekcijskog nadzora”, saopštila je Pejovićeva.

Od Anđelića ona je između ostalih, zahtijevala dodatna pojašnjenja i dokumentaciju u vezi sa kontrolom poreskog duga i popisom imovine RTV i stečajne mase.

Ona je ponovo tražila poništenje dva ugovora, koja se odnose na prodaju FM predajnika i opreme za distribuciju radijskog signala za 2.500 eura, kao i prodaju televizijskih sredstava i opreme za 5.289 eura.

“Smatram da sam detaljno obrazložila da mi nije dostavljena potrebna dokumentacija, prije svega hard disk sa računovodstvenim programom, kao i da nijesu preduzete neophodne radnje kako bi se obezbijedilo vođenje stečajnog postupka u svrhu namirenja stečajnih povjerilaca”, piše Pejovićeva.

Atlas Media grupa je vlasnik RTV Atlasa, a predsjednik grupe je biznismen Duško Knežević. Stečaj u RTV Atlas je pokrenut u martu ove godine.

Bonus video: