Majke protestovale u Nikšiću i Bijelom Polju: Naš revolt raste

„Ukoliko Vlada ne vrati rješenja na ona prvobitna mi ćemo nastaviti da svako 15 dana idemo za Podgoricu...“, poručila je Jovović
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2017. 17:24h

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece, njih pedesetak, okupile su se na gradskom Trgu u Nikšiću, kako bi poručile nadležnima da neće odustati od zahtjeva da im se primanja vrate na provobitni iznos.

„Ukoliko Vlada ne vrati rješenja na ona prvobitna mi ćemo nastaviti da svako 15 dana idemo za Podgoricu, na glavne proteste, a ovdje ćemo se okupljati kada god budemo mogli, a to će biti vrlo često. Naš revolt raste i ovo je poruka Vladi i Ustavnom sudu da majke neće odustati u traženju svojih zakonom stečenih prava“, poručila je Maja Jovović.

Prema njenim riječima u Nikšiću je 3.000 korisnica naknada za majke sa troje i više djece.

„Mi znamo koliko je naša opština razuđena i mi smo svjesni toga, a očigledno i vlast, koliko su žene materijalno nemoćne da bi mogle da dođu, da na ulicu izraze svoj protest i bore se za svoje građansko pravo“, kazala je Jovović.

Bijelo Polje: Majke poručile da neće odustati

Oko pedeset korisnica naknada za troje i više djece okupilo se večeras na gradskom trgu u Bijelom Polju, nezadovoljne umanjenjem naknada.

Rosanda Peković je kazala da majke znaju da njihovo stečeno pravo neotuđivo i da niko ne može rješavati ova pitanja po svojoj volji.

“Nećemo odustati do kraja, a 8. juna ćemo se sve ponovo okupiti u Podgorici. Ukidanjem naših naknada ukidaju se prava svih građana Crne Gore, jer se zakoni ne poštuju”, kazala je Peković i poručila da su majke nezadovoljne odnosom svih političara kako pozicije tako i izuzev Demokrata.

Stojka Božović, bivša radnica fabrike obuće Lenka je kazala da je 20 godina radila u toj fabrici, nakon čega je još 15 godina radila na crno.

“Da je bilo pravne države to 15 godina bi mi bilo priznato i ja bih bila u penziji a ne ovdje na ulici”, kazala je Božović.

Majke su poručile da ukoliko žele da ukinu naknade oni isti koji su opljačkali i porušili fabrike otvore nove I omoguće im da rade.

Galerija

Bonus video: